İnsan Doğası Üzerine pdf indir

tarafından
20
İnsan Doğası Üzerine pdf indir

19. yüzyılın en önemli Alman filozoflarından olan Arthur Schopenhauer, “İnsan Doğası Üzerine” de diğer pek çok konuda olduğu gibi oldukça çok yönlü, felsefi düşüncelere dalmıştır.
Ona göre evrenin ve varlığın temel özü “irade”dir. Bu irade sürekli bir tatmin arayışı içindedir ve asla durmaz. İnsan doğası da bu sürekli istek ve tatminsizlikle şekillenir. Schopenhauer, bireylerin sınırlı bir perspektife sahip olduğuna inanır. Bu sınırlı perspektif, insanların dünyayı tam olarak anlamalarını engeller ve acıya neden olur.
Ahlaki eylemler, bireyin kendi özgecil eğilimlerini takip etmesiyle ortaya çıkar. Schopenhauer, bireyin kendi çıkarları için değil, diğerlerinin iyiliği için hareket ettiğinde gerçek ahlaki değeri bulabileceğine inanır.
Bu özel ismin, insan ruhunun derinliklerine yaptığı yolculuğun sonucu olan ve deneme türünde kaleme aldığı özel eseri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
 

İnsan Doğası Üzerine isimli 102 sayfadan oluşan kitap ; Arthur Schopenhauer tarafından yazılmış ve KIRMIZI ADA yayınevinin 14.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İnsan Doğası Üzerine pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.