Herkes İçin Arabuluculuk Kılavuzu pdf indir

tarafından
50
Herkes İçin Arabuluculuk Kılavuzu pdf indir

İnsanız! Varlığımız kendiliğinden sorunlar doğuruyor, kaçınılmaksızın! Çıkarlar çatıştığında, uyuşmazlıklar ortaya çıkıveriyor birbiri peşi sıra! Peki bu uyuşmazlıkları, uzun yargılama süreçleri ile uğraşmadan çözmenin bir yolu yok mu? Elbette ki var! İnsan demek, aynı zamanda çözüm de demek. Düşünen, konuşan, akıl yürütebilen insanların uyuşmazlıklarını çözmeleri de çok zor olmasa gerek! Hele ki bu, kendi inisiyatiflerinde olan, esnek, tüm tarafların kazandığı, beşeri ve ticari ilişkilerin devamına imkân tanıyan bir süreç ise.
Arabuluculuk, bize tam da bu imkânı sunuyor! Fakat yeterince faydalanılıyor mu, uyuşmazlık çözümünde kullanılıyor mu, daha da önemlisi, pek çoğumuzun böyle bir çözüm yönteminden haberi var mı? Bu soruların genel cevabı, kocaman bir hayır!
İşte bu kitabın temel amaçlarından biri bu: Arabuluculuğun hızlı, ekonomik ve tüm tarafların lehine bir alternatif uyuşmazlık çözüm yolu olduğunun bilinirliğine katkıda bulunmak.
İş, Ticaret ve Tüketici uyuşmazlıklarında dava şartı hâline geldikten sonra hayatımızda daha fazla yer almaya başlayan Arabuluculuk, 01 Eylül 2023 tarihinden itibaren Kira, Taşınır ve Taşınmazların Paylaştırılması, Ortaklığın Giderilmesi, Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan ve Komşu Hakkından Kaynaklanan Uyuşmazlıklar ile bazı Tarım uyuşmazlıklarında da dava şartı olarak uygulanmaya başlanacak ve bu uyuşmazlıklarda dava açılmadan önce Arabulucu’ya başvurulması zorunlu olacaktır. Bir taraftan Arabuluculuk hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere hitap etmeyi amaçlayan bu kitap, dava şartı arabuluculuk ile karşı karşıya kalacak taraflara da bu hususta gerekli bilgiye kolay ulaşmaları için bir rehber olacaktır.
Arabuluculuk hakkında bilgisi olan, olmayan, hukukla ilgilenen, ilgilenmeyen herkesin, sorularına aradığı cevapları bu kitapta bulmasını ve kitabın, Arabuluculuğun hak ettiği yere kavuşmasına küçük de olsa bir katkı sağlamasını umuyoruz.
KONU BAŞLIKLARINDAN BAZILARI:
ARABULUCULUK İLE TANIŞMAK
Bir Çözüm Yolu Olarak Arabuluculuk
Arabuluculuk Uygulamasının Başlangıcı
Arabuluculuk’un Tercih Nedenleri
Arabuluculuk ve Bu Topraklar
Arabuluculuk’un Teoriği ve Pratiği
Arabuluculuk Hak Ettiği Yere Doğru
Arabuluculuk’un Fayda ve Kazanımları
“5N1K” ile Arabuluculuk
Arabuluculuk’un Üstünü Değil Altını Çizmek 
HERKES İÇİN KISA SORU VE CEVAPLARLA ARABULUCULUK
MODÜL BAZLI SORULARLA ARABULUCULUK’UN TEMEL KAVRAMLARI
ARABULUCULUK MEVZUATI
ARABULUCULUK İLE İLGİLİ DİĞER KANUNİ MEVZUATIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ
ARABULUCULUK İLE İLGİLİ ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER
ARABULUCULUK DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN UYGULAMAYA YÖNELİK GÖRÜŞLERİ
ARABULUCULUK UYGULAMALARINA İLİŞKİN YARGI KARARLARI
Anayasa Mahkemesi Kararı
Yargıtay Kararları
 

Herkes İçin Arabuluculuk Kılavuzu isimli 236 sayfadan oluşan kitap ; Hakan Karcı tarafından yazılmış ve KAPTAN KİTAP yayınevinin 06.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Herkes İçin Arabuluculuk Kılavuzu pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.