Deli Derviş pdf indir

tarafından
16
Deli Derviş pdf indir

İnsanın, düşünmenin değerini ve de anlamını tam olarak kavraması güç bir durumdur. Düşünceye değer biçmek ise sadece akıllıların işidir. Bana Deli deseler de ben insanlara akıllı olmayı öğütlerim. Yine düşünecek olursak; delilik, akılla her zaman arkadaş olmuştur. Ara sıra kavga ettikleri de söylenebilir ama hangi arkadaş tartışmadan durabilir ki! Buradaki vazifem ise adını sanını dahi bilmediğim bir dosta, bu parşömenler aracılıyla bu öğretileri iletmektir. Bundan alacağım keyfi de gizlemek istemem. Bunun senin içinde farklı bir deneyim olacağından da şüphe duymuyorum. Kulak ver!
İnsanların konuşmaya, düşünmeye yönelik hayatlarında pek zaman ayırmadığı doğrudur. Burada seninle dostum, düşünülmeyeni düşünecek ve konuşulmasından korkulan şeyler hakkında bahsedeceğiz. Lakin yine de böyle sert bir ciddiyet takınmak istediğim bir tavır değildir. Sonuçta biraz eğlenmek her insanın hakkıdır. Hadi gel, seninle deliliğe başka bir anlam getireceğiz.
Buradaki tek talebim; beni bilmenden, keşfetmenden daha çok; kendini bilmen ve de keşfetmendir. Zira kişinin kendisini bilerek, hayatı deneyimlemesi çok büyük bir ayrıcalıktır. Hayatı deneyimlemek ne kadar önemli ise hayata dair düşünmekte bir o kadar mühimdir. Belki başka düşüncelerde başka ihtimallerde ya da başka dünyalarda bir muhabbete tekrar tutuluruz. Heyecanlanmalısın! Sonuçta hayat birçok deliliğe gebedir. Deli dervişin seninle olan sohbeti burada bitiyor. Şimdi, akıllı olma zamanı!
 

Deli Derviş isimli 184 sayfadan oluşan kitap ; Gökhan Tilkicioğlu tarafından yazılmış ve BAYGENÇ YAYINLARI yayınevinin 26.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Deli Derviş pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.