Sokrates ve İnsan Sevgisi pdf indir

tarafından
14
Sokrates ve İnsan Sevgisi pdf indir

Sokrates insanlık tarihinde felsefi anlamı içerisinde insan ruhunu bulgulayan ilk filozoftur. Sokratesçi düşünce yalnızca insanı değil, her bir bireyi felsefi düşüncenin mutlak merkezi yapmıştır. Bu ise gerçek felsefenin başlangıcıdır.
Sokrates tarihin tanıdığı ilk ve en büyük ahlak filozofu olduktan başka, “Ruhlarınıza özen gösterin” çağrısıyla tarihin belli başlı öğretmenlerinden biri ve büyük bir hümanist olmuştur. Sokrates’in ahlakı ve bilgeliği trajik bir boyuta sahiptir: Egemenlere boyun eğmek yerine ölüm cezası almayı tercih etmiş, ama düşüncesi onu ölümsüz kılmıştır. 
Yazar Laszlo Versényi’nin başarısı Sokrates’in yaşamı ve ölümünün düşüncelerinden ayrılamayacağını görmesinden ve bu görüşünü yapıtına geçirmesinden kaynaklanır. Sokrates ve İnsan Sevgisi yalnızca felsefe hocaları ve felsefe öğrencilerine değil sıradan okura da hitap eden esaslı bir kitap. Üstat felsefeci Ahmet Cevizci’nin çevirisiyle…
 

Sokrates ve İnsan Sevgisi isimli 248 sayfadan oluşan kitap ; Laszlo Versenyi tarafından yazılmış ve SAY YAYINLARI yayınevinin 11.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sokrates ve İnsan Sevgisi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.