Sosyal Bilgilerde Vatandaşlık Eğitimi Odaklı Politik Okuryazarlık pdf indir

tarafından
18
Sosyal Bilgilerde Vatandaşlık Eğitimi Odaklı Politik Okuryazarlık pdf indir

Ulusal literatürde çok yeni olan ve tam anlamı ile ne olduğu, neleri içerdiği bilinmeyen politik okuryazarlığın ortaokul öğrencileri tarafından doğru, etkili bir şekilde kazanılması için politik okuryazarlığı bilen ve bunun bilgi, beceri ve değerlerine sahip olan sosyal bilgiler öğretmenlerinin de olması çok önemlidir. Ayrıca sosyal bilgilerin en temelde amaçladığı vatandaşlık eğitiminin en önemli bileşenlerinden birini politik okuryazarlık oluşturmaktadır ve Avrupa Birliği başta olmak üzere pek çok ülkede, 21. yüzyıl vatandaşlarının en önemli özelliklerinden biri olan politik okuryazarlığın önemi vurgulanmaktadır.
 
Politik okuryazarlık ile ülkeler; hoşgörülü, saygılı, empati kurabilen ülke ve dünya ile ilgili yönetim konularına dahil olabilen bireylerin yetiştirilmesini amaçlamaktadır. Zira politik okuryazarlık bilgi, beceri ve değerleriyle donanım kazanmış bireylerin siyaset uğruna birbirlerini kırmaları, ötekileştirmeleri, farklılıkları hoşgörüsüz bir şekilde karşılamalarının önüne geçilebilecektir.
 

Sosyal Bilgilerde Vatandaşlık Eğitimi Odaklı Politik Okuryazarlık isimli 142 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve EĞİTEN KİTAP yayınevinin 04.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sosyal Bilgilerde Vatandaşlık Eğitimi Odaklı Politik Okuryazarlık pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.