Tarihsel Süreçte Keman Öğretimi Ekoller-Besteciler-Keman Sanatçıları-Metotlar pdf indir

tarafından
21
Tarihsel Süreçte Keman Öğretimi  Ekoller-Besteciler-Keman Sanatçıları-Metotlar pdf indir

Yaklaşık 400 yıllık bir dönemi kapsayan keman öğretiminin tarihi, çeşitli kültürlerin, bestecilerin, keman sanatçılarının ve öğretmenlerin etkisi altında sürekli bir değişim geçirmiş ve günümüze kadar gelişimini sürdürmüştür. Zaman içinde üretilen kaynaklar, keman sanatçılarının benimsediği çalma stilleri ve pedagojik yaklaşımlar, keman öğretiminde farklı ekollerin ortaya çıkmasına yol açmıştır.
 
Bu kitapta, keman ekollerinin oluşum ve gelişim sürecinde etkisi olan besteci, keman sanatçısı ve öğretmenler konu alınarak, keman öğretiminin tarihsel gelişimine ilişkin bilgilere ana hatlarıyla yer verilmiştir. Kitabın hazırlanmasında Türkçeye çevrilmemiş yabancı ve yayın tarihi eski olan kaynaklara sıkça başvurulmuştur.  Keman literatüründe kuramsal kaynakların genellikle yabancı dilde yazılmış olması, Türkçe kaynakların sayıca sınırlılığından dolayı bu kitabın alana katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Kitabın alandaki araştırmalara, keman eğitimcileri ve öğrencilerin çalışmalarına katkı sağlayacak bir çalışma olması temennisiyle…
 
Dr. Tuna TAŞDEMİR
 

Tarihsel Süreçte Keman Öğretimi Ekoller-Besteciler-Keman Sanatçıları-Metotlar isimli 132 sayfadan oluşan kitap ; Tuna Taşdemir tarafından yazılmış ve GECE KİTAPLIĞI yayınevinin 29.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Tarihsel Süreçte Keman Öğretimi Ekoller-Besteciler-Keman Sanatçıları-Metotlar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.