Parçalanmış Bakış pdf indir

tarafından
16
Parçalanmış Bakış  pdf indir

Kıyıdaki çamları bile parçalarına ayırdı, öyle ki her iğne bir sapın içindeki kılıfın yanında titreşti, her kozalak pul pul oldu ve her gövde paltosunu çıkarırcasına kabuğundan kurtuldu. Biyoloji ders kitabındaki bir diyagram kadar hassas bir şekilde parçalarına ayrılan dünya, canlandırıcı nefesini içine çekti ve genişledi. Evren genişliyordu, biz de onu analiz ederek genişlemesine yol açıyorduk.
 
 
Daha önce Çift Olumsuz adlı romanını yayımladığımız Güney Afrika’nın yaşayan en önemli yazarlarından biri olan Ivan Vladislavic, Parçalanmış Bakış’ta ülkesinin karmaşık gerçekliğini, dört farklı karakterin gözünden anlatıyor. Bir istatistikçi, bir sanatçı, bir mühendis ve reklam panoları diken bir adamın hayatları, Johannesburg’un değişip dönüşen manzarasında kesişiyor. Vladislavic, bu benzersiz hikâyeler aracılığıyla, dönüşümün, rüyanın ve gerçekliğin sınırlarını zorlayan bir toplumu resmediyor. Farklı mesafelere ve zaman dilimlerine yayılan Parçalanmış Bakış’ta, alışılagelmiş bakış açılarına meydan okuyarak şehrin gizli katmanlarını ortaya çıkarırken öykü türünün sınırlarını da genişletiyor. Günlük yaşamın ayrıntıları ve kişisel mücadeleler, Güney Afrika’nın geniş panoramasını parçalarına ayırarak aydınlatıyor. Parçalanmış Bakış, toplumsal değişimlerin bireysel hayatlara nasıl yansıdığını ustaca işleyen bir eser.
 
“Güney Afrika edebiyatının en yaratıcı zihinlerinden biri.”
Andre Brink
 
“Dünyanın en iyi yazarlarından… çağdaş edebiyatın en önemli üslupçularından biri.”
Teju Cole
 

Parçalanmış Bakış isimli 144 sayfadan oluşan kitap ; Ivan Vladislavic tarafından yazılmış ve LİVERA YAYINEVİ yayınevinin 26.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Parçalanmış Bakış pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.