Kare Daire Üçgen pdf indir

tarafından
46
Kare Daire Üçgen pdf indir

İtalyan tasarım dehası Bruno Munari şekiller üzerine çalışmalarını ilk kez 1960’ların başında yayımlamaya başladı: DaireKare ve –on yıl sonra da– Üçgen. Antik Yunan ve Mısır’a ait örneklerin yanı sıra Buckminster Fuller, Le Corbusier ve Alvar Aalto’nun eserlerinden de faydalanan Munari, bu üç şekle belirli nitelikler atfeder: Daire ilahi olanla ilgilidir, kare güvenlik ve çevrelemeyi ifade eder ve üçgen, tasarımcılar için önemli bir bağlayıcı form sağlar.
 
Yirminci yüzyılın en önemli tasarımcılarından Munari, yetmiş yıllık akademik kariyerinin yanında resim, heykel, tasarım ve fotoğrafçılık alanlarına da çeşitli katkılar yapmıştır. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kitap tasarımına odaklanan Munari, sade ve eğlenceli olarak tanımlanan çocuk kitapları tasarlamıştır.
 
Grafik, tasarım ve sanat dünyasında geniş bir takipçi kitlesine sahip Munari’nin hayranlarını uzun zamandır cezbeden ve onun yaratıcı teorilerini yeni takipçilere tanıtacak bu tek ciltlik üçleme, ilk kez Türkçe olarak yayımlanıyor.
 
“Bruno Munari zamanımızın Leonardo’sudur.” –Pablo Picasso
 

Kare Daire Üçgen isimli 898 sayfadan oluşan kitap ; Bruno Munari tarafından yazılmış ve KETEBE YAYINEVİ yayınevinin 08.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kare Daire Üçgen pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.