Adli – İdari Hakimlik Ortak Alan Süreler Kitabı pdf indir

tarafından
38
Adli – İdari Hakimlik  Ortak Alan Süreler Kitabı pdf indir

Hakimlik sınavlarına hazırlanan değerli arkadaşlar,
Son yıllarda yapılan sınavlardan anlaşılmaktadır ki ÖSYM, “SÜRELER” ile ilgili hatırı sayılır bir sayıda soru sormaktadır. Bu sorular, teorik düzeyde sorular olduğu gibi bir olay örgüsü dahilinde de karşımıza çıkabilmektedir.
Sınavlara çalışırken sorumlu olduğumuz mevzuatta yer alan süreleri yazarak çalışmak sizler için oldukça zaman kaybettirici bir iş olacaktır. Bu nedenle, sizlere hem bu zamanı kazandırmak için hem de sürelerin aklınızda daha kolay kalması için belirli bir sistematik dahilinde tablolar ile hazırlamış olduğumuz bu eserin çok faydalı olacağına inanıyoruz.
Süreler ile ilgili hazırlanmış bu eserin muadil eserlerden en önemli farkı, göze hitap eden ve okuması kolay olan mizanpajının yanı sıra eserin, “Ortak Alan”, “Adli Hakimlik Fark Dersler” ve “İdari Hakimlik Fark Dersler” olmak üzere 3 ayrı kitap olarak hazırlanmış olmasıdır. “Ortak Alan” kitabında, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Medeni Usul Hukuku ve Medeni Hukuk alanlarına yönelik süreler; “Adli Hakimlik Fark Dersler” kitabında, Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku ile İş Hukuku alanlarına yönelik süreler; “İdari Hakimlik Fark Dersler”, kitabında ise Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku ve Vergi Hukuku alanlarına yönelik süreler yer almaktadır. Böylelikle siz değerli arkadaşlar, sadece ihtiyacınız olan ders grubuna yönelik kitabı temin etme imkanına sahip olacaksınız.
Ayrıca, herhangi bir kanunda sürelere yönelik bir değişiklik olması halinde de kitabın arkasına koyduğumuz karekod ile bu değişikliğe hemen ulaşabileceksiniz.
Son olarak, her zaman bir konuyu öğrenmenin en iyi yolu konunun hemen akabinde soru çözmektir diyoruz yıllardır. Kanunlardaki sürelerin fazlalığı ve süreler ile ilgili çıkan soruların bazen olay örgüsü içinde sorulduğu hususu da dikkate alındığında “SÜRELER KİTABI”nın tamamlayıcısı niteliğinde olan, sizler için hazırladığımız ve yine Temsil Yayınlarından çıkan “SÜRELER SORU KİTABI” da tavsiye ettiğim önemli bir eserdir arkadaşlar.
Eser ile ilgili her türlü geri dönüt (eleştiri, tavsiye, hata bildirimi vs.) için bana aşağıdaki instagram sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.
Hepinize iyi çalışmalar ve başarılar dilerim…
SERTKAN ERDURMAZ
İÇİNDEKİLER
• ANAYASA HUKUKU KAPSAMINDA SÜRELER
 Anayasa
 Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun
 Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü
 Siyasi Partiler Kanunu
• İDARE HUKUKU KAPSAMINDA SÜRELER
 Devlet Memurları Kanunu
 Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu
 Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
 Devlet İhale Kanunu
 Kamu İhale Kanunu
 Kamulaştırma Kanunu
 İmar Kanunu
• MAHALLİ İDARELER HUKUKU KAPSAMINDA SÜRELER
 Belediye Kanunu
 Büyükşehir Belediye Kanunu
 Köy Kanun
 İl Özel İdaresi Kanunu
 İl İdaresi Kanunu
 Mahalli İdare Birlikleri Kanunu
 Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun
• İDARİ YARGILAMA HUKUKU KAPSAMINDA SÜRELER
 İdari Yargılama Usulü Kanunu
 Danıştay Kanunu
 Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve yetkileri Hakkında Kanun
• MEDENİ USUL HUKUKU KAPSAMINDA SÜRELER
 Hukuk Muhakameleri Kanunu
• TÜRK MEDENİ HUKUKU KAPSAMINDA SÜRELER
 Türk Medeni Kanunu
 

Adli – İdari Hakimlik Ortak Alan Süreler Kitabı isimli 246 sayfadan oluşan kitap ; Sertkan Erdurmaz tarafından yazılmış ve TEMSİL KİTAP yayınevinin 08.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Adli – İdari Hakimlik Ortak Alan Süreler Kitabı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.