Doğu Türkistan Çin Yönetiminde Geçen 70 Yıl pdf indir

tarafından
24
Doğu Türkistan  Çin Yönetiminde Geçen 70 Yıl pdf indir

Prof. Dr. Kumakura Jun tarafından kaleme alınan bu kitap, Doğu Türkistan’ın işgalinden günümüze uzanan Türk tarihinin kapsamlı bir anlatımını sunmaktadır.

Doğu Türkistan’ın kökenini, bölgede dağılım gösteren halkın İslam ile tanışmasını, Çin ile olan ilişkilerini irdeleyerek başlayan kitap, ilerleyen kısımlarda; Çin-Sovyet çatışmalarını, bölgede yaşanan “Kültür Devrimi”ni, Uygur Türklerinin öz yurdu olan Doğu Türkistan’da yaşanan siyasi çalkantıları, terör eylemlerini, baskı ve gözaltı politikalarını ve Çin anakarasında Han Çinlilerinin Doğu Türkistan topraklarına göç etmelerinin teşvik edilerek Çinli nüfusun Uygur Türkleri üzerine baskı kurması yönündeki politikalarını ayrıntılı olarak ele almaktadır.

İlk olarak Haziran 2022’de Japonya’da yayınlanan bu kitap, aynı yıl yine Japonya’da ödül almış, daha sonra Japoncadan Çinceye çevrilerek Taiwan’da okuyucuyla buluşmuştur.

Doğu Türkistan sorununun doğru anlaşılmasına katkı sağlaması dileğiyle…
 

Doğu Türkistan Çin Yönetiminde Geçen 70 Yıl isimli 258 sayfadan oluşan kitap ; Prof. Dr. Kumakura Jun tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 27.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Doğu Türkistan Çin Yönetiminde Geçen 70 Yıl pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.