Alamut Kalesi / Hasan Sabbah’ın Cennet Fedaileri pdf indir

tarafından
77
Alamut Kalesi / Hasan Sabbah’ın Cennet Fedaileri pdf indir

Cennet Fedaileri adlı eser, İslam dünyasının kaderine hâkim olacak derecede kuvvet ve güç kazanan gizli ve yıkıcı örgütlerden bahsediyor, bu örgütleri gözler önünde canlandırmaya çalışıyor.
İslam tarihindeki gizli ve yıkıcı örgütler üzerine kurulmuş olan bu kitap, her bölümü tarihsel kaynaklara dayanan bilgiler içerir.
Tarihsel gerçeklere dayanan Hasan Sabbah’ın Cennet Fedaileri isimli bu eserde, Doğu’nun büyük Sultanı Salâhaddin Eyyubi’nin yeğeni Baalbek Prensesi Melike’nin, Hasan Sabbah’ın haleflerinden Cebel Şeyhi Sinan ve fedaileri tarafından kaçırılmasını konu alıyor.
Bu eserde yazar, cennet fedailerinin mantığını ve bunların hangi metotlarla yalancı cennete inandıklarından bahsetmiştir.
Hasan Sabbah’ın fedai gençlerinin özelliği gözü kara olmalarıdır ve bir diğer özellikleri ise yalnızca hançer ile cinayet işlemeleridir.
Romanda tarihsel olaylara yer verilmiştir.
 

Alamut Kalesi / Hasan Sabbah’ın Cennet Fedaileri isimli 344 sayfadan oluşan kitap ; Ömer Rıza Doğrul tarafından yazılmış ve DORLİON YAYINEVİ yayınevinin 11.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Alamut Kalesi / Hasan Sabbah’ın Cennet Fedaileri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.