Fizikte Dünyayı Sarsan On Gün Fizikçiler Güncelik Hayatı Nasıl Değiştirip Dönüştürdü? pdf indir

tarafından
33
Fizikte Dünyayı Sarsan On Gün  Fizikçiler Güncelik Hayatı Nasıl Değiştirip Dönüştürdü? pdf indir

Termodinamikten İnternet’e yaşamımıza en fazla etkisi olan buluşlar.

Fizik, dünyanın nasıl işlediğini anlamamızı sağlar fakat daha da önemlisi, fizikteki büyük buluşlar günlük yaşamı dönüştürüp değiştirmiştir. Bu buluşların nasıl yapıldığını öğrenmek, bunları yapanları daha yakından tanımak ve hayatımızı nasıl etkilediğini görmek için tarihte on özel güne kısa bir yolculuğa çıkıyoruz.

Bu özel seçkide on özel buluşu yakından inceleyeceğiz. Fakat Stephen Hawking’in kara deliklerle ilgili çalışmalarını ya da Higgs bozonunun keşfini ve bunların günlük yaşamdaki etkileri yerine, nispeten daha az bilinen Rudolf Clausius’in termodinamikle ilgili çalışmalarına ve Heike Kamerlingh Onnes’in süperiletkenlik konusunda attığı adımlara yakından bakmak istedik, Albert Einstein’ı da nükleer fisyonu ele aldığı kısa makalesi üzerinden incelemeyi tercih ettik. Diğer bölümlerde de transistörler, LED’ler ve interneti mercek altına aldık.

Ve sonunda da bir sonraki yani on birinci günü size soruyoruz: Henüz gerçekleşmemiş en büyük gelişme ne olabilir?
 

Fizikte Dünyayı Sarsan On Gün Fizikçiler Güncelik Hayatı Nasıl Değiştirip Dönüştürdü? isimli 208 sayfadan oluşan kitap ; Brian Clegg tarafından yazılmış ve ORENDA YAYINEVİ yayınevinin 02.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Fizikte Dünyayı Sarsan On Gün Fizikçiler Güncelik Hayatı Nasıl Değiştirip Dönüştürdü? pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.