Sebepleri ve Sonuçlarıyla Hz. Muhammed’in Katıldığı Savaşlar pdf indir

tarafından
43
Sebepleri ve Sonuçlarıyla Hz. Muhammed’in Katıldığı Savaşlar pdf indir

Hz. Muhammed (sav) toplumsal alanda devrim niteliğinde pek çok şeyi düzenlediği gibi; o güne kadar dünya genelinde uygulanan ve insanoğlunun mağdur edilmesi hatta yok edilmesi üzerine kurulu savaş ahlakını da yeniden belirlemiş bir insan, bir yöneticidir. Savaşları son çare olarak görmesinin yanında, en az zayiatla atlatılması için ciddi önlemler almış, arkadaşlarını da bu konuda eğitmiştir. Yapılacak küçük bir araştırmada, Onun (sav) eğitiminden geçen sahâbenin sonraki yıllarda yaptıkları savaşlarda öldürülen insan sayısının ne kadar az olduğu da görülecektir.

Bu kitabın öncelikli amacı; Hz. Muhammed (sav) döneminde, Onun (sav) bizzat katıldığı savaşların sebeplerini, sonuçlarını, savaşların nasıl gerçekleştiğini ve başta Hz. Muhammed (sav) olmak üzere bütün sahâbîlerin İslâm’ın yayılması adına nasıl fedakârlıklara katlandıklarını ortaya koymaktır. Sırasıyla gerçekleştikleri için Bedir, Uhud, Hendek, Hudeybiye Antlaşması, Mekke’nin fethi, Huneyn ve Tâif savaşları ayrı ayrı ana ve alt başlıklar halinde kaleme alınmıştır.
 

Sebepleri ve Sonuçlarıyla Hz. Muhammed’in Katıldığı Savaşlar isimli 144 sayfadan oluşan kitap ; Bilal Güler tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 12.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sebepleri ve Sonuçlarıyla Hz. Muhammed’in Katıldığı Savaşlar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.