Yükseköğretim Araştırmaları ve Ötesi pdf indir

tarafından
28
Yükseköğretim Araştırmaları ve Ötesi pdf indir

“Bu kitabın Türkçeye çevrilip daha geniş bir okuyucu kitlesiyle buluşacağını öğrendiğim için mutluyum. Çünkü eminim ki Türkiye’deki çoğu akademisyen, yönetici ve idareci, gelecekte onları bekleyen meydan okumalara karşı ikna edici çözümler bulmak adına yükseköğretimin halihazırdaki durumunu derinlemesine düşünmektedir.

” Ulrich Teichler “

Ulrich Teichler 1970’lerden itibaren Almanya ve Avrupa’da yükseköğretim araştırmalarının kurumsallaşmasını başlatan öncü ve seçkin bir sosyal bilimcidir. Onun sıra dışı ölçüde zengin ve verimli kişisel/akademik biyografisi yükseköğretimin tüm dünyada olağanüstü genişleyip karmaşıklaştığı en kritik evrede şekillenmiş ve aynı zamanda bu sürece ışık tutmuştur. Alanın duayeni Teichler’ın önde gelen iki yükseköğretim uzmanıyla konuşmalarına dayalı olarak yazılmış bu kitap ülkemizde yükseköğretim araştırmalarıyla ilgilenen uzmanlar için de bilgi ve ilham dolu bir kaynak eserdir.

” Alim Arlı, Marmara Üniversitesi “

Alman yükseköğretim araştırmalarının kurucu isimlerinden biri olan ve dünya yükseköğretim sistemine eserleriyle yön veren Ulrich Teichler’in bu otobiyografik kitabı literatüre özgün bir katkı sunmaktadır. Yükseköğretim araştırmalarına farklı bir perspektif sunan kitapta, özellikle ülkeler arasında karşılaştırmalı araştırmalara ilgi duyan okuyucular için ibretlik dersler bulunmaktadır. Türkiye’de yükseköğretime ilişkin tartışmaların arttığı bir dönemde, Mahmut Aydın ve Adem Soruç’un bu eseri Türkçeye kazandırması, okuyuculara uluslararası karşılaştırma imkânı sunması açısından faydalı olacaktır.

” Bekir S. Gür, Hacettepe Üniversitesi”
 

Yükseköğretim Araştırmaları ve Ötesi isimli 338 sayfadan oluşan kitap ; Ulrich Teichler tarafından yazılmış ve PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK yayınevinin 07.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yükseköğretim Araştırmaları ve Ötesi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.