Geçmişten Günümüze Milliyetçilik pdf indir

tarafından
36
Geçmişten Günümüze Milliyetçilik pdf indir

Türkiye’de milliyetçiliğin farklı ideolojik donanımlara ve referanslara eklemlenebilmesi sayesinde kazandığı yaygınlık ülkenin parlamenter sistemi değiştirerek cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçmesinden sonra da devam etti. Haliyle karmaşıklığın ve belirsizliğin arttığı bir dünyada yeni nesil milliyetçilik dalgalan ortaya çıkıyorsa, bunların neden cazibe merkezi haline geldiklerini anlamak için, yeni modeller oluşturmak gerektiği gün geçtikçe daha çok anlaşılıyor.

Meseleyi geçmişten günümüze farklı boyutlarıyla ele alan Sıbğatullah Kaya Milliyetçilik kitabında, millet ve milliyetçiliğe yüklenen farklı anlamları ele alıyor. Milliyetçiğin kurduğu zihniyet dünyasını çözümlemeye çalışırken mesele hakkında literatüre temel önemde eserlerle katkıda bulunan kuramcılardan hareketle milli kimliklerin oluşum serüvenlerine ışık tutuyor. Türkiye’deki kolektif kültürel kimlik biçimleri arasında milli kimliğin yerinin ne olduğunu, sorunlarını araştırıyor ve çözüm için bir teklifte bulunuyor. Kaya elbette araştırmasını şu soruya bir cevap bulabilme amacına yönelik yürütüyor: Türkiye’de farklı etnik kökenleri onurlandıracak şekilde bir “millet” tarifi yapmak mümkün olabilir mi? Cevaplanması hayati derecede önemli olan bu soru çalışmada zengin bir tarihsel ve aktüel malzemeye dayanarak ele alınıyor …

Sıbğatullah Kaya Milliyetçilik kitabında klasik milliyetçilik yöntemlerinin Türkiye’de ortaya çıkardığı sorunlardan aktüel değişik veçhelerine değin meseleyi oldukça geniş zamanlı bir tarihsellik içinde yorumluyor. Siyasetle kimliklerin, toplumla yeni gelişmelerin buluşma noktasında, milliyetçiliğin geçirdiği sosyal ve siyasal değişime ilişkin kuşatıcı bir perspektif sunuyor.
 

Geçmişten Günümüze Milliyetçilik isimli 128 sayfadan oluşan kitap ; Sıbğatullah Kaya tarafından yazılmış ve PINAR YAYINLARI yayınevinin 31.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Geçmişten Günümüze Milliyetçilik pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.