Evrensel Kadın Hakları pdf indir

tarafından
10
Evrensel Kadın Hakları pdf indir

Kuranî düşüncede kadın, erkek gibi tekâmülü seçen ve yükselen bir varlıktır. Marifet ve ameliyle miraca yükselmektedir. İnsan türünün ulaşabileceği en ulvi dereceye ulaşabilir. Bu konuda hiçbir şüphe yoktur. Kur’an-ı Kerim’in ayetleri de bu hususa açık bir şekilde değinmiştir. Kur’an-ı Kerim insanların ulaşabileceği kemal ve en yüce değerlerinden bahsettiği zaman, kadınları da erkeklerle yan yana ve bir seviyede açıklamıştır.
Şüphesiz Müslüman erkeklerle Müslüman kadınlar, mümin erkeklerle mümin kadınlar, itaatkâr erkeklerle itaatkâr kadınlar, doğru erkeklerle doğru kadınlar, sabreden erkeklerle sabreden kadınlar, Allah’a derinden saygı duyan erkekler, Allah’a derinden saygı duyan kadınlar, sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar, namuslarını koruyan erkeklerle namuslarını koruyan kadınlar, Allah’ı çokça anan erkeklerle çokça anan kadınlar var ya, işte onlar için Allah bağışlanma ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır.(Ahzab,35)
 

Evrensel Kadın Hakları isimli 152 sayfadan oluşan kitap ; Muhammed Hekimi tarafından yazılmış ve MİR YAYINLARI yayınevinin 18.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Evrensel Kadın Hakları pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.