Yaşasın Cumhuriyet pdf indir

tarafından
42
Yaşasın Cumhuriyet pdf indir

Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan!

Ödüllü çizer Hicabi Demirci’nin elinden çıkan Yaşasın CumhuriyetMustafa Kemal Atatürk’ün düşünce dünyasını ve devrimlerini karikatür sanatının incelikleriyle buluşturan, koleksiyon değeri taşıyan özel bir albüm.

Sanatçı, Cumhuriyet’in kurulmasını sağlayan Millî Mücadele ruhunun değerlerini korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için hazırladığı bu çalışmasında, pek çok tarihî olayı ve kavramı çizgilerin gücüyle anlatıyor.

Umutla, dirençle ve dayanışmayla elde edilmiş Cumhuriyetimizin bir asırlık tarihine ayna tutan kitapta, başta çocuklar olmak üzere her yaştan okura hitap eden elli iki karikatür yer alıyor.   
 
Millî Mücadele’den tam bağımsızlık ve millet egemenliğine giden yolda ışık saçan büyük bir önder…
Kaderini değiştirmek için tek yürek olan toplum ve Cumhuriyetimizin temelini atan büyük bir zafer! 1923’ten 2023’e uzanırken; çocuğu, genci, yaşlısı herkes yeniden omuz omuza.
Heyecanla, gururla, coşkuyla Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına merhaba!

Hicabi Demirci, kariyeri için bir kilometre taşı olarak tanımladığı bu albümünde, karikatür sanatının araçlarını ustaca kullanarak kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinden Atatürk’ün çocuk sevgisine birçok farklı konuya temas ediyor; çizgilerinin ucuna taktığı hikâyeler ile Atatürk’ün hedeflediği çağdaşlık, bilim ve sanat anlayışını çok daha iyi kavramamızı sağlıyor.
 

Yaşasın Cumhuriyet isimli 64 sayfadan oluşan kitap ; Hicabi Demirci tarafından yazılmış ve DESEN YAYINLARI yayınevinin 12.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yaşasın Cumhuriyet pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.