Annem Bir Şizofren pdf indir

tarafından
21
Annem Bir Şizofren pdf indir

Claire Phillips’in orta yaşta paranoid şizofreni teşhisi konulan, Oxford mezunu ve iyi eğitimli bir avukat olan annesi hakkında yazılmış bu kitap, bu denli ciddi bir akıl hastalığının bir ebeveynin ve çocuğunun hayatı üzerindeki çarpıcı etkisini gözler önüne seriyor. Yazar zarif anlatımıyla, böyle bir ebeveynle yaşamanın, kronikleşen atakların ve yaşlandıkça ona bakım vermeye devam etmenin zorluklarını da okuyucuyla ilk ağızdan paylaşıyor. Hikâyeyi ancak annesinin hastalığının 73 yaşında son kez nüksetmesinin ardından anlatmaya  başlayan ve parça parça bizzat tecrübe ettiği anılarını paylaşan Phillips, şizofreni hastalığının aynı zamanda 20. yüzyıl feminizminin evrimi sırasında onunla mücadele eden bir kadının yaşamına nasıl etki ettiğine, yanlış tedavilere, geç konulan tanılara, ekonomik problemlere ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine de değiniyor. 
 
Annem Bir Şizofren sizi zaman tünelinde yazarla bir yolculuğa çıkarırken, küçük ve her şeyden habersiz bir kız çocuğunun anılarından başlayıp genç bir kadın olana dek geçen süreçte, anne-kızın zorlu psikolojik mücadelesine şahit olmanızı sağlayan, adeta duygusal bir rehber niteliğinde.
 

Annem Bir Şizofren isimli 224 sayfadan oluşan kitap ; Claire Phillips tarafından yazılmış ve SAY YAYINLARI yayınevinin 02.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Annem Bir Şizofren pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.