Astroteoloji ve Kadim Masonik Astroloji Antik ve Modern Gizemlerin Kökeni ve Anlamı pdf indir

tarafından
43
Astroteoloji ve Kadim Masonik Astroloji  Antik ve Modern Gizemlerin Kökeni ve Anlamı pdf indir

Bu inanılmaz derecede ayrıntılı ve sıra dışı eser Robert Hewitt Brown’un orijinal adıyla Stellar Theology and Masonic Astronomy adlı eseri ilk kez 1882’de yayınlandığında çok büyük sansasyon yaratmıştı. Çok iyi araştırılmış ve oldukça detaylı bir şekilde kaleme alınmış olan kitap, masonik ve diğer sembollerin gizli anlamlarını ortaya koyarak bunları hem pagan inançlarıyla hem de Yahudilik ve Hıristiyanlık gibi mevcut dinlerle ilişkilendirmektedir. Ayrıca Masonluğun Yahudilik, Hıristiyanlık ve Kutsal Kitap ile nasıl bağlantılı olduğunu da ortaya sermektedir. Çok saygın 32. derece bir Mason ve eski gizemler konusunda yetkin bir araştırmacı olan Brown, konuları neredeyse benzersiz tek bir otorite olarak aktarıyor.
 
Astroteoloji ve Kadim Masonik Astroloji, bir dizi dini, alegori ve motifler için açık, net ve şaşırtıcı astronomik açıklamalar ortaya koyuyor ve okuyucuyu anlaşılmaz ve mistik görülen sayısız gizemlerle buluşturuyor. Kitap, Masonluğun mistik ruhuna duyulan ilgiyi dönemin bilimsel titizliği ve metodolojisiyle birleştiren 19. yüzyıl Anglo-Sakson Mason literatürünün bir parçasıdır. Bu övgüye değer denemede, yazarın kardeşliğin ritüelliğinde, tüm zamanların ve bilimsel bilginin hakikatiyle uyumlu nihai ve inisiyatik hakikatleri nasıl açıklamaya çalıştığını büyüleyici bir şekilde görebiliyoruz.
Brown bizi Kadim Gizemler ile Masonluğu karşılaştırmaya ve güneşe tapınmanın önemini keşfetmeye ve anlamaya davet ediyor. Bu çalışmayla, Antik Mısır’ın masonik ritüellerle olan gerçek ilgisi bir kez ve herkes için ortaya konmaktadır. Son olarak, kadim çağlarda insanların astronomi hakkında ne bildiklerini ve bunun dünyanın çeşitli inançlarına nasıl dahil edildiğini gösteriyor.
Hem mason hem de mason olmayan herkesin okuması gereken bir kitap.
Turgut Tiftik
 

Astroteoloji ve Kadim Masonik Astroloji Antik ve Modern Gizemlerin Kökeni ve Anlamı isimli 384 sayfadan oluşan kitap ; Robert Hewitt Brown tarafından yazılmış ve HERMES YAYINLARI yayınevinin 11.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Astroteoloji ve Kadim Masonik Astroloji Antik ve Modern Gizemlerin Kökeni ve Anlamı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.