Kızılcahamam Düğün Gelenekleri ve Düğün Müzikleri pdf indir

tarafından
12
Kızılcahamam Düğün Gelenekleri  ve Düğün Müzikleri pdf indir

Düğünler, içerdikleri zengin gelenek örüntüsü sayesinde var oldukları kültürün pek çok unsurunu içinde barındırmaktadır. Bu bakımdan kendilerine has yapılarıyla yer aldıkları kültürle ilgili önemli bir veri kaynağı oluşturmaktadır. Düğün ritüeline eşlik eden müzikler ise kültürün önemli bir yansıtıcısı olmanın yanı sıra, kültürel mirasın nesiller boyunca aktarımını sağlayabilen nitelikler taşıması nedeniyle ayrıca önem arz etmektedir.
 
 Bu kitap, 1998-1999 yılları arasında Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirilmiş olan etnomüzikolojik bir alan araştırmasını içermektedir. Kitapta yörenin düğün gelenekleri incelenmiş ve düğün ritüeline eşlik eden müzikler derlenerek notaya alınmıştır. Araştırma, geleneğin izini sürebilmek için etnografik ve etnomüzikolojik bir yaklaşımla yapılmıştır. Yörenin zaman ve mekânlarından tarihsel, sözel ve müzikal bir kesit sunan bu çalışmayla, gelecekte başka yörelerle ilgili yapılacak diğer etnomüzikolojik araştırmalara kaynak oluşturmak ve alana katkı sağlamak amaçlanmıştır.
 

Kızılcahamam Düğün Gelenekleri ve Düğün Müzikleri isimli 128 sayfadan oluşan kitap ; Pınar Beşevli tarafından yazılmış ve MÜZİK EĞİTİMİ YAYINLARI yayınevinin 05.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Kızılcahamam Düğün Gelenekleri ve Düğün Müzikleri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.