Grotesk ve Yüce: György Ligeti’nin Le Grand Macabre Operasında Modern ve Postmodern Karakter pdf indir

tarafından
35
Grotesk ve Yüce: György Ligeti’nin Le Grand Macabre Operasında Modern ve Postmodern Karakter pdf indir

Bu kitap, 20. Yüzyıl opera repertuvarının seçkin eserlerinden olan ve György Ligeti tarafından bestelenen Le Grand Macabre Operasının müzik tekniği ve düşünsel dayanaklar açısından analiz edilerek anlaşılmasını ve tanınmasını sağlamayı hedeflemiştir. Çalışmada öncelikle 20. Yüzyılın politik ve sanatsal çerçevesi çizilmiş, ardından besteci ve eser hakkında temel bilgiler verilip en sonunda eserin müzikal ve dramatik açıdan incelemesine yer verilmiştir. Dönemin opera akımları ve felsefi yaklaşımları ayrıntılı incelenerek, eserin bu akımlar içinde alacağı yer üzerine ileri sürülen argümanlara baş vurulmuştur. Sonuç olarak, eserin tüm yönlerden incelenip anlaşılabilmesine yardımcı olacak Türkçe literatüre katkı sağlamak amaçlanmıştır. Nitel araştırmanın kullanıldığı bu çalışmada, henüz dilimize çevrilmemiş birçok kaynaktan yararlanılarak, bu çevirilerin ilerideki araştırmalara yardımcı olması hedeflenmiştir.
 

Grotesk ve Yüce: György Ligeti’nin Le Grand Macabre Operasında Modern ve Postmodern Karakter isimli 216 sayfadan oluşan kitap ; Duygu Küçük Özbek tarafından yazılmış ve EFE AKADEMİ YAYINLARI yayınevinin 12.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Grotesk ve Yüce: György Ligeti’nin Le Grand Macabre Operasında Modern ve Postmodern Karakter pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.