Üç Tarz-ı Emperyalizm – Teoriden Tarihe pdf indir

tarafından
32
Üç Tarz-ı Emperyalizm – Teoriden Tarihe pdf indir

Türkiye’de tarih ile güncel küresel, kıtasal ve bölgesel gelişmeleri karşılıklı etkileşim içinde değerlendirebilen çok az fikir adamı vardır. Zira bunun için derin siyasi tarih, strateji ve ülkemizde çok az bilinen jeopolitik altyapı gerekmektedir. Profesör Dr. Sayın Ergun Türkcan bu insanlardan biridir. Okurlarına ve takipçilerine güncel siyasi, ekonomik ve askeri gelişmeleri akıcı ve sade bir üslup içinde alışılmadık bir sentezle aktarır.
Bu kitabında da değişik kaynaklarda yayımlanmış makaleleri üzerinden, emperyalizmin jeopolitik ve ekonomik saiklerle şekillendirdiği gelişmeleri bölgesel, kıtasal ve küresel perspektifte, son derece dikkat çeken başlıklar ve akış ile okuyucuya sunarak içinde bulunduğumuz zor döneme ışık tutuyor. Emperyalizmin sürekli başarmak ve hükümran olmak istemesine rağmen kendi içinde nasıl dönüşüm geçirdiğini ve zamanı geldiğinde yükselen yeni güçler tarafından nasıl dengelendiğini örneklerle anlatıyor.
Bu makaleleri kitaplaştıran Sayın Türkcan’ı tebrik ediyorum.
 

Üç Tarz-ı Emperyalizm – Teoriden Tarihe isimli 456 sayfadan oluşan kitap ; Ergun Türkcan tarafından yazılmış ve PANKUŞ YAYINLARI yayınevinin 15.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Üç Tarz-ı Emperyalizm – Teoriden Tarihe pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.