Genel ve Karşılaştırmalı Edebiyat Çalışmaları 4 pdf indir

tarafından
16
Genel ve Karşılaştırmalı Edebiyat Çalışmaları 4 pdf indir

Tarihsel olarak karşılaştırmalı bakış açısı ve yöntem birçok disiplinde vazgeçilmez olduğunu kanıtlamış, buna bağlı olarak hem entelektüel hem de kurumsal olarak kendisini kabul ettirmiştir ve Karşılaştırmalı Edebiyatın yapısı ve metodolojisini oluşturmuştur. Karşılaştırmalı Edebiyat, belirli bir ulusun sınırlarının ötesinde, farklı yazınların pek çok metinleri ile iç içedir. Bir edebiyatın diğer bir edebiyatla veya birçok edebiyatla karşılaştırılması, edebiyat arasındaki karşılıklı ilişki, iki metin arasındaki alışveriş, konuşma ya da söyleşim biçiminin incelenip yorum yapılması zengin bir alt yapı gerektirir. Karşılaştırmalı Edebiyat çalışmaları küreselleşme ile birlikte farklı anlayışların ve kültürel yapıların ortaya çıkmasıyla da yeni bir boyut kazanmıştır. Bu nedenle Karşılaştırmalı Edebiyat, sanat, tarih, felsefe, medya, eğitim, sosyoloji ve psikoloji gibi pek çok bilim alanlarıyla da etkileşim içindedir. Bu çalışmamızda da felsefe, psikoloji, sanat, eğitim alanları ile etkileşimli, farklı coğrafyalarda hayat bulmuş eserlere dair genel ve karşılaştırmalı incelemeler yer almaktadır. Kitap içinde yer alan bağımsız makaleler, Karşılaştırmalı Edebiyat öğrencilerine yöntem ve uygulama için örnek teşkil edebileceği gibi öğrencilerin ve araştırmacıların bu geniş çalışma alanında yolunu bulmasına yardımcı olabilecek niteliktedir.
 
Cumhuriyetimizin 100. yılında da geleneğimizi sürdürecek olan Genel ve Karşılaştırmalı Edebiyat Çalışmaları IV ismiyle yayınlanan eserimizin alana katkı sağlamasını ve yeni düşüncelere yol gösterici olmasını umuyoruz.
 

Genel ve Karşılaştırmalı Edebiyat Çalışmaları 4 isimli 368 sayfadan oluşan kitap ; tarafından yazılmış ve ÇİZGİ KİTABEVİ yayınevinin 27.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Genel ve Karşılaştırmalı Edebiyat Çalışmaları 4 pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.