Kelamın Büyüsü Unsuru’l-Belağat’a İlişkin Notlar pdf indir

tarafından
38
Kelamın Büyüsü  Unsuru’l-Belağat’a İlişkin Notlar pdf indir

Bediüzzaman, Muhakemat isimli eserinin Unsuru’l-Belağat bölümünde edebiyat ve sanatla ilgili görüşlerini dile getirir.
Bediüzzaman ve eserleri üzerine birçok kitaba imza atan Sadık Yalsızuçanlar, Kelamın Büyüsü isimli bu kitabında başta Unsuru’l-Belağat olmak üzere Bediüzzaman’ın bütün eserlerindeki edebiyat ve sanata dair görüşlerini değerlendiriyor.

İcaz, i’caz, mantık, metafizik, şiir, anlamın nazmı, vahiy, teşbih, mecaz, hayal, rüya gibi kavramlarla dilin yatağını belirliyor. Ardından dilin tarih içinde geçirdiği evrimlerin sınırını çizdikten sonra dildeki bozulmanın uzantılarına vurgu yapıyor. Buradan modern zamanlardaki belagat anlayışına geliyor.

Nihayet, Bediüzzaman’ı merkeze alarak Enis Batur, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, İsmet Özel, Sezai Karakoç, Bilge Karasu, Ahmet Hamdi Tanpınar, Peyami Safa, Sait Faik, Oğuz Atay, Mustafa Kutlu, Lale Müldür, Orhan Pamuk, Rasim Özdenören, Nilgün Marmara, Nihat Genç gibi yazarların ve şairlerin görüşlerine değiniyor.
Sadık Yalsızuçanlar’ın bu kitabı büyük bir boşluğu dolduruyor. Din, edebiyat, sanat ve Risale-i Nur konularında farklı bakış açıları sunuyor.
 

Kelamın Büyüsü Unsuru’l-Belağat’a İlişkin Notlar isimli 304 sayfadan oluşan kitap ; Sadık Yalsızuçanlar tarafından yazılmış ve HİCBİŞEY yayınevinin 10.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kelamın Büyüsü Unsuru’l-Belağat’a İlişkin Notlar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.