Nebevi Varisler 19 / İbrahim b. Edhem pdf indir

tarafından
22
Nebevi Varisler 19 / İbrahim b. Edhem pdf indir

Nübüvvet silsilesi, Hz. Muhammed (sas) ile tamamlanmıştır. Allah Resûlü’nün (sas) bıraktığı mirasa sahip çıkan âlimler, İslâm’ı farklı dil, renk ve kültürlere sahip toplumlara anlatma gayretinde olmuştur. İslâm dinine; ilmî, fikrî, siyasi, askerî vb. alanlarda hizmet eden bu şahsiyetler, kutlu mirasın günümüze ulaşmasında ve İslâm medeniyetinin oluşmasında büyük rol oynamıştır. Her birinin hayatı ayrı bir örneklik teşkil eden, yaşadıkları asrın öncüleri, Peygamber vârisleri olan ve sayısı binleri aşan bu şahsiyetlerin hepsini tanıtmak ne yazık ki mümkün olmadığından bir başlangıç olması niyetiyle aralarından seçilen 100 öncüyü anlatan Nebevî Vârisler Projesi hayata geçirilmiştir.
Nebevî Vâris olarak seçilen isimlerden biri de İbrahim b. Edhem’dir. Bir av esnasında Allah’tan (cc) gelen bir uyarıyla tahtını ve tacını bırakıp O’na ulaşma gayesiyle doğup büyüdüğü memleketini terk eden İbrahim b. Edhem’in ünü sadece İslâm âlemiyle sınırlı kalmayıp dünyanın dört bir yanına yayılmıştır. Dillere destan olan hak arayışında Allah’a ulaşabilmenin yolunun öncelikle helal rızıkla gıdalanmak olduğunu tespit ettiğinden ilk buradan başlamıştır. Bu gayeyle hiç yorulmadan, uzak yakın demeden memleketten memlekete hicret ederek, tarla ve bahçe işlerinde çalışıp rızkını helalinden temin etmiştir. Zor işlerde çalışmasına rağmen tevbe, verâ, mücâhede ve tevekkül gibi tasavvufî hâl ve makâmları yaşayarak hedefine ulaşmıştır. Böylelikle Nebevî mirasın taşıyıcıları arasına ismini kaydettirmiştir.
 

Nebevi Varisler 19 / İbrahim b. Edhem isimli 125 sayfadan oluşan kitap ; Mehmet Nurullah Aydın tarafından yazılmış ve SİYER YAYINLARI yayınevinin 14.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Nebevi Varisler 19 / İbrahim b. Edhem pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.