Türk Aydınının Din Anlayışı 1980 Sonrası Örneği pdf indir

tarafından
10
Türk Aydınının Din Anlayışı  1980 Sonrası Örneği  pdf indir

1980’li yıllarda daha da belirginleşen aydıncıl öne çıkışların din bağlamındaki yeri. Türk aydınının yaşadığı tarihsel ve toplumsal evrimlerin de saptandığı güncel bir araştırma.
 
“Türkiye’de aydın ve din ilişkisi bağlamında oluşan ve Türk Aydınlanmasının temel karakteristiklerini ortaya çıkarmada işlevsel olabilecek rollerin genel bir değerlendirmesini yapmayı hedefliyorum. Böyle bir teşebbüs her şeyden önce aydın kavramının soy kütüğünü ortaya çıkarmakla yükümlü olmak durumundadır. Ardından söz konusu rollerin bir yandan dine bakış açısından, diğer yandan da dinî bakış açısından belirlenen iki önemli doğrultusunun olduğu belirtilmelidir. Birincisinde aydının din anlayışı ile dinin doğrudan özneleri olanların din anlayışları birbirinden ayırt edilip bu anlayışın birbirlerine göre oluşan durumlarının sergilenişi hedeflenirken, ikincisinde dinsel bir bakış açısından Aydınlanma ve aydın anlayışının mümkün karşılıkları aranmaya çalışılmaktadır.”
 

Türk Aydınının Din Anlayışı 1980 Sonrası Örneği isimli 304 sayfadan oluşan kitap ; Dr. Necdet Subaşı tarafından yazılmış ve MAHYA YAYINLARI yayınevinin 03.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Türk Aydınının Din Anlayışı 1980 Sonrası Örneği pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.