Türk Mektupları Kanuni Döneminde Bir Elçinin Hatıraları (1555-1560) pdf indir

tarafından
35
Türk Mektupları Kanuni Döneminde Bir Elçinin Hatıraları (1555-1560) pdf indir

Busbecq, Avusturya Kralı Ferdinad tarafından Osmanlı’yla barış yapmak için görevlendirilen bir elçidir. Bu elçi barış yapmak için sekiz sene beklerken Anadolu’da gördüklerini, duyduklarını dostlarına mektuplarla anlatmıştır. Mektuplarında yeniçerilerin giyim tarzından Şehzade Mustafa ve Bayazıt’ın idamına Türklerin sosyal hayatından saray dedikodularına, Rüstem Paşa’nın karakterinden Hürrem Sultan’a kadar pek çok konuya değinmiştir.
Gerek Türklere olan hayranlığı gerekse üstün gözlem yeteneğiyle ön plana çıkan Busbecq, yaşadığı dönem hakkında tarihçilere birinci elden kaynak sunarken diğer yandan da sade ve akıcı üslubuyla herkes tarafından okunabilen, anlaşabilen bir belge sunmaktadır. Böylece yüzyıllardır tarihi kaynakların sorunu olan dil sorununu aşmış, halkın tarih bilinci kazanmasına imkân sağlamıştır.
“Sultan Süleyman’ın üç büyük arzusu olduğu söyleniyor. Birincisi muazzam ve muhteşem bir bina olduğu kesin olan caminin inşasını bitirmek. İkincisi eski su kemerlerini tamir ederek, İstanbul’un su ihtiyacını gidermek. Üçüncüsü ve son arzusu Viyana’yı fethetmek.”
 

Türk Mektupları Kanuni Döneminde Bir Elçinin Hatıraları (1555-1560) isimli 168 sayfadan oluşan kitap ; Ogiler Ghislain De Busbecq tarafından yazılmış ve DORLİON YAYINEVİ yayınevinin 31.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türk Mektupları Kanuni Döneminde Bir Elçinin Hatıraları (1555-1560) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.