Dağ ve Kaçış / Omnia Mors Aequat Beşlisi 2 pdf indir

tarafından
26
Dağ ve Kaçış / Omnia Mors Aequat Beşlisi 2 pdf indir

Necdet Özkaya, 
Ölüm her şeyi eşit kılar mı?
Sorusuna yanıt aradığı
Beş romandan
Oluşan Nehir Anlatısıyla
Okurlarını selamlıyor.
 
 
Sır adlı bir baraj gölünün yanı başından başlayan Gâvur, Nur veya Amanos Sıradağları’nın son bölümü olan Musa Dağ’ın sakladığı sırlar kadar, İskenderun’dan Antakya’ya giderken karşılaşılan ve bir dağ geçidini de içeren Belen ilçesinin yanı başında seyreden dağlardaki Soğukoluk Köyü’nün de inanılması güç, tuhaf, acı ve kötü sırları vardı.
*
Omnia Mors Aequat, bundan iki bin yıl önce yaşamış bir Latin bilgenin sözü bu sevgili Bilge; ölüm her şeyi eşit kılar, diye dilimize çevrilebilir.
O gün, Seneca adlı bilgenin, kendisiyle aynı adı taşıdığını çocuksu bir saflıkla düşünen Bilge Kan, yıllar boyunca düştüğü tuzaklarda, uğradığı haksızlıklarda ve verdiği savaşımlarda hep bu sözü anımsayacaktı.
*
Uykuya dalar gibi, uyursun, her şeyi unutursun, eşyalar, ev, sorunlar, sıkıntılar, her şey silinir aklından. Derin bir uykuya dalmak gibidir ölüm, tek farkı, uykudan uyanıp yeniden yaşamaya başlarsın, Ölüm adı verilen uykuyu ise sonsuza kadar sürdürürsün.
 

Dağ ve Kaçış / Omnia Mors Aequat Beşlisi 2 isimli 164 sayfadan oluşan kitap ; Necdet Özkaya tarafından yazılmış ve AYRIKOTU YAYINLARI yayınevinin 17.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Dağ ve Kaçış / Omnia Mors Aequat Beşlisi 2 pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.