Osmanlı Semalarında Bir İngiliz Pilotun Casusluk (Keşif) Uçuşları-1918- pdf indir

tarafından
14
Osmanlı Semalarında Bir İngiliz Pilotun Casusluk (Keşif) Uçuşları-1918- pdf indir

I. Dünya Savaşı’nın İngiliz hava kuvvetlerinde adını duyuran Yüzbaşı Alan John Bott, Osmanlı Semalarında gezinen bir keşif pilotudur. Özellikle Irak cephesinde Alman ve Osmanlı birliklerinin koordinatlarını belirmekle görev yapmıştır. 1 Eylül 1916’da teğmen rütbesiyle Kraliyet Uçuş Kolordusu’na transfer edildi.
Bott daha sonra pilot olarak eğitildi ve 1917’de uçuş subayı olarak atandı. Sina Çölü’nde konuşlu yüzbaşı rütbesiyle 14 ve 15 Nisan 1918’de Osmanlı Semalarında iki keşif uçağını imha etti. Ancak 22 Nisan’da Türkler tarafından vurularak esir alındı. Trenle İstanbul’a götürüldü. Bu kitapta, Bott’un savaşın zorlu koşullarından esaret günlerine, İstanbul’dan Bulgaristan ve Yunanistan’a uzanan kaçış macerasına kadar olan yaşantısına tanık olacaksınız.
Bu kitapta, savaşta Osmanlı birliklerini gözlemleyen bir casus pilotun hikayesi kendi anılarından anlatılıyor. Savaşın ardından gelen yıllarda nasıl bir iz bıraktığını, hayatının hangi dönemeçlerde ne gibi sürprizlerle karşılaştığını ve tüm bu zorluklar karşısında nasıl ayakta kaldığını bu eserde bulacaksınız.
 
 

Osmanlı Semalarında Bir İngiliz Pilotun Casusluk (Keşif) Uçuşları-1918- isimli 280 sayfadan oluşan kitap ; Pilot Alan Bott tarafından yazılmış ve DORLİON YAYINLARI yayınevinin 02.02.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Osmanlı Semalarında Bir İngiliz Pilotun Casusluk (Keşif) Uçuşları-1918- pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.