Birleşik Afrika Mücadelesi pdf indir

tarafından
32
Birleşik Afrika Mücadelesi pdf indir

Fanon, Yeryüzünün Lanetlileri’nde Sékou Touré’nin şu cümlelerine yer veriyor:
“Bir eylemin özgün olması için Afrika’nın ve onun düşünce tarzının canlı bir parçası olmalısınız. Afrika’nın kurtuluşu, ilerlemesi ve mutluluğu için seferber olan bu halk enerjisinin bir parçası olmalısınız. Bu biricik mücadele dışında, Afrika’nın ve ıstırap içindeki insanlığın verdiği büyük savaşta halkla birlikte seferber olmamış ve kendini adamamış ne sanatçıya ne de aydına yer vardır”.
“Birleşik Afrika Mücadelesi”, kıtanın birlik olması adına mücadele vermiş bazı sembol isimlerin hayatlarının küçük parçalarını anlatıyor. Türkiye’de çok fazla incelenmemiş ve günümüzde bir ütopya olarak görülen Pan-Afrika fikrinin, gerçeğe dönebileceğine inananlara, fikrin temsilcilerinden örnekler sunuyor. Lumumba’dan Sankara’ya, Cabral’dan Azikiwe’ye kadar geniş bir yelpazedeki siyaset ve düşünce adamlarının Pan-Afrika yorumlarından faydalanarak Pan-Afrika’nın daha fazla tartışılmasını hedefliyor.
 

Birleşik Afrika Mücadelesi isimli 154 sayfadan oluşan kitap ; Dr. Ensar Küçükaltan tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 12.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Birleşik Afrika Mücadelesi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.