Edgar Allan Poe’nun Gizemli Dünyası Ölümü ve Yaşamı pdf indir

tarafından
25
Edgar Allan Poe’nun Gizemli Dünyası  Ölümü ve Yaşamı pdf indir

Korku ve gizemle örtülmüş bir an. Edgar Allan Poe, 7 Ekim 1849’da kırk yaşında, kendi dehşet hikâyelerinden birinde yer almayacak acı verici, kesinlikle tuhaf bir şekilde hayata veda etti. Zamansız ölümünün nedeni neydi ve Baltimore sokaklarında, üzerinde kendisine ait olmayan sefil kıyafetlerle, aklını yitirmiş ve “büyük sıkıntı içinde” bulunmadan önceki üç “kayıp” gün boyunca ona ne oldu?
Gizem ve korku… Amerikalı yazarların en ikoniklerinden biri olmaya devam eden Poe, zirvelere taşıdığı iki edebi türü yansıtan koşullar altında öldü. Yıllar geçtikçe, kuduz ve sifilis intihar, alkolizm ve hatta cinayete varana kadar ölüm nedeni hakkında şaşırtıcı sayıda spekülasyon yapıldı. Ancak bu teorilerin çoğu, Poe ile ilişkilendirmeye başladığımız karikatür temelinde şekilleniyor: Gotik kasvetli gözlü büyükbabası, bir omzuna tünemiş bir kuzgunla yazı masasının üzerine eğilmiş, ürpertici başyapıtlarını sarhoş bir şekilde karalıyor. Nasıl yaşadığına dair efsaneleri çürüterek, gerçek Poe’yu anlamaya ve gizemli ölümünün ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya yaklaşıyoruz, çünkü Poe’nun ölümünün nedeninin tüm hayatı boyunca ona musallat olduğunu kanıtlayabilecek yeni bir teori ortaya çıkıyor.
Bu kitap, ünlü yazarın hayatını gizemli ölümünün prizmasından ve olası birçok nedeninden inceleyen Edgar Allan’nun parlak bir biyografisidir.
 
Mark Dawidziak, Edgar Allan Poe’ya biraz merakı olan okuru bile kesinlikle büyüleyecek … Dokunaklı bir analiz.
 -The Week – 2023’te mutlaka okunması gereken 8 kitap”
 
Edgar Allan Poe, korku masallarının karanlık prensi olarak dünyanın kavrayışını irdeledi: Etrafı mumlarla çevrili gölgeler arasında içi boş gözlü bir hayalet, yazı masasında bir kuzgun, dirseğinde boş bir konyak bardağı. Bu açıklayıcı biyografide Mark Dawidziak, Poe’nun eserinin Gotik doğasını onurlandırıyor ve Amerikan edebiyatının bu usta şairi ve şekillendiricisine tam ışık tutmak için perdeleri açıyor.
Ron Powers -Pulitzer ödüllü Flags of Our Fathers ve Mark Twain: A Life ‘ın yazarı
 
Gizemli ölümünün büyüleyici siyah prizmasından Poe’nun dokunaklı ve gerçekçi bir resmi
 –J.W. Ocker – Edgar ödüllü Poe-Land’in yazarı
 

Edgar Allan Poe’nun Gizemli Dünyası Ölümü ve Yaşamı isimli 320 sayfadan oluşan kitap ; Mark Dawidziak tarafından yazılmış ve TOTEM YAYINCILIK yayınevinin 07.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Edgar Allan Poe’nun Gizemli Dünyası Ölümü ve Yaşamı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.