Antik Roma: İnfografik pdf indir

tarafından
33
Antik Roma: İnfografik pdf indir

ANTİK ROMA DAHA ÖNCE HİÇ BÖYLE ANLATILMADI.
 
ZEKİCE TASARLANAN GRAFİKLER, DİYAGRAMLAR VE TABLOLARLA ALIŞILDIK ANLATIM KALIPLARINI YIKAN ANTİK ROMA: İNFOGRAFİK, OKUYUCUYA VERİLERE DAYALI GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNUYOR.
• YÜZLERCE ÇİZİM • ÇOK SAYIDA GRAFİK • TAKTİK HARİTALAR • BİNLERCE İSTATİSTİK • GÜÇ DENGELERİNİ ANLATAN TABLOLAR • SİYASÎ, ASKERÎ VE EKONOMİK İLİŞKİLERE DAİR DİYAGRAMLAR
 
Antik Roma’ya dair elimizdeki veriler, yeni bilimsel buluşlarla birlikte artmaya devam ediyor. Fakat bu verilerin çeşitli kaynaklarda dağınık halde bulunması, Roma’yı ve Roma’nın dünyayı ne denli etkilediğini anlamamızı zorlaştırıyor. ANTİK ROMA: İNFOGRAFİK ise okurların bu zorlukları yaşamasının önüne geçmeyi ve derli toplu genel bir perspektif sunmayı amaçlıyor.
Roma’yı alışılageldik şekilde bir imparatorluk olarak anlatmaktan çok daha fazlasını sunan, Roma’nın bir şehir olarak ilk ortaya çıkışı, cumhuriyete geçişi, mimarisi, sosyal hayatı, ekonomisi, askerî sistemi, lejyonları gibi konularla bu antik devi baştan aşağıya anlatan ANTİK ROMA: İNFOGRAFİK, tarihseverlerin gözünde renkli bir Roma canlanmasını sağlıyor.
“Bu infografik yaklaşım, edebiyat, resim ve filmlerde olduğu gibi Roma’yı anlamak adına yapılan görsel sanatların bir tamamlayıcısı olarak görülmeli. Roma’nın ihtişamı, kültürü, zenginliği ve gücünün yanı sıra, uygulanan titiz bilgi tasarımı imparatorluğun büyük lojistiğini de anlamamıza yardımcı oluyor. Kullanılan grafikler ve inşa edilen akış, geçirdiği merhaleleri de gözler önüne sererken Roma’yı doğan, gelişen ve büyüyen bir varlık olarak görmemizi sağlıyor. Tahıl tedariki, bütçe sistemi, askerî yapı gibi konularla birlikte erkeklerin, kadınların, askerlerin ve kölelerin hakları ve rollerine dair bilgiler edinmemizi sağlıyor.” – Hyperallergic
 
 

Antik Roma: İnfografik isimli 128 sayfadan oluşan kitap ; Nicolas Guillerat tarafından yazılmış ve KRONİK KİTAP yayınevinin 11.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Antik Roma: İnfografik pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.