Yazar Gazeteci Çevirmen Suat Derviş pdf indir

tarafından
27
Yazar Gazeteci Çevirmen Suat Derviş pdf indir

:  Suat Derviş ile ilgili yapılan araştırmalar genellikle ya edebiyatçı ya da gazeteci yönüne vurgu yaparlar. Onu, kendi koşullarının yapılandırdığı bir “insan” olarak inceleyen yaklaşımlara çokça rastlanmaz. Yaşamının her döneminde önüne çıkan zorluklar, hayatının şekillenmesine, seçtiği mesleklere ve hayata bakışına çok önemli etkiler yapmıştır. Suat Derviş, hayata hiçbir zaman tek bir pencereden bakmayan bir entelektüel olarak, savunduğu değerler doğrultusunda hayatla ilişkisini yeniden sorgulayabilen ve olaylara yeniden pozisyon alabilen bir aydındır. Onun yazar, gazeteci ve çevirmen kimlikleri bir bütün olarak, aydın kişiliğini oluşturur. Hayatı boyunca yaşadığı zorluklar kendisini, belli değerleri savunmaktan hiçbir zaman alıkoymamış ve bu değerler uğruna bu değerlere uymayan yapı ne olursa olsun ona karşı durmaktan ve bunun bedelini ödemekten kaçınmamıştır.
 
Bu kitap, son yıllarda edebiyatçı ve gazeteci kimliğiyle birçok araştırmanın konusu olan Suat Derviş’in, yazar ve gazeteci kimliğinin yanında, gölgede kalan çevirmen kimliğini aydınlatmayı amaçlamıştır. Suat Derviş’in yazar ve gazeteci kimliğiyle ilgili şimdiye dek yapılan araştırmalardan farklı bir yöntem izlenerek, Suat Derviş’in hayatı, içinde bulunduğu genel toplumsal yapı, aile çevresi, dönemin koşulları, o dönem kadınının toplumsal konumuyla birlikte ele alınmıştır. Suat Derviş’in yazar, gazeteci ve çevirmen kimliklerinin araştırılmasında, yazdığı ve çevirdiği eserler kadar, içinde yaşadığı toplumsal şartların sosyolojik ve yorumbilimsel olarak açıklanması, onun seçimlerini ve tercihlerini anlamlandırmada büyük önem taşır.
 

Yazar Gazeteci Çevirmen Suat Derviş isimli 215 sayfadan oluşan kitap ; Sevinç Arı tarafından yazılmış ve PARADİGMA AKADEMİ YAYINLARI yayınevinin 12.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yazar Gazeteci Çevirmen Suat Derviş pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.