Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Alt Alanlar ve Bölgesel Odaklar pdf indir

tarafından
42
Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Çalışmaları  Alt Alanlar ve Bölgesel Odaklar pdf indir

Uluslararası İlişkiler münferit bir akademik disiplin midir? Yoksa, güncel yazındaki pek çok tartışmaya istinaden “sonu gelmiş” ve Siyaset Biliminin bir alt dalı olarak varlığını sürdürecek bir alan mıdır? Bu kitapta, bahsi geçen tartışmanın ötesinde Uluslararası İlişkilerin bölge çalışmalarından ve çevre alanlardan beslenen; Tarih, Hukuk, Ekonomi, Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe gibi sosyal ve beşerî bilimlerin etkisiyle kendi kavramlarını yaratan merkez bir disiplin olduğu anlayışından yola çıkılmıştır. Günümüzün uluslararası ilişkilerini devlet-sistem merkezli odaklar ötesinde anlamak ve açıklamak için bütüncül ve kapsayıcı bir yaklaşım benim-senmektedir. Bu kitabın amacı, her bir alt-alan ve bölge çalışmasının dünyada ve Türkiye’deki evrimini, Türkiye’de konu hakkında yazılmış çalışmaların kuramsal, metodolojik odaklarını tespit etmek, kurumsallaşma çabalarını ortaya koymak ve her bir alt-alan ve bölge için nitel ve nicel döküm yapmaktır.
 

Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Alt Alanlar ve Bölgesel Odaklar isimli 842 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve İMGE KİTABEVİ YAYINLARI yayınevinin 30.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Alt Alanlar ve Bölgesel Odaklar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.