Simidimiz ve Hürriyetimiz İçin Gazetecilikte Güvencesizleşme ve Mesleki Pratiklerin Dönüşümü pdf indir

tarafından
37
Simidimiz ve Hürriyetimiz İçin  Gazetecilikte Güvencesizleşme ve Mesleki Pratiklerin Dönüşümü pdf indir

Güvencesizleşme olgusu; küreselleşmenin, esnek çalışmanın, standart dışı istihdam biçimlerinin yaygınlaşmasıyla beraber günümüzün sıklıkla tartışılan çalışma ilişkileri sorunu hâline geldi. Bu olgunun sorun hâline gelmesindeki en önemli unsurlar ise Fordist çalışma ilişkilerinden Post-Fordist/esnek çalışma ilişkilerine geçilmesi ve işçilerin Fordist çalışma düzeninde elde ettikleri birçok hakkın işlevsizleşmesi. 1980’li yıllardan itibaren neoliberal politikaların etkisi ve çalışma biçimlerinde yaşanan değişimle birlikte birçok meslek, profesyonelleşme sürecinde elde ettiği kazanımları ve güvenceleri kaybetmeye başladı. Özellikle hem piyasadan hem siyasal düzenden hem de çalışma koşullarının değişiminden etkilenen gazetecilik, bu kayıpları ciddi bir şekilde yaşayan meslekler arasında yer alıyor. Bu çalışma, gazetecilerin çalışma koşullarının güvencesizleşmesinin mesleki pratiklere ne ölçüde ve nasıl yansıdığının tespit edilmesini amaçlıyor. Mesleğin güvencesiz ortamını, bu ortamın mesleki pratiklere olan yansımasını, bu sürece nasıl direnilebileceğini ele alması nedeniyle bu çalışmanın, zorlu çalışma koşulları içerisinde gelecek kaygısıyla boğuşan gazetecileri anlamamızı sağlayacağı düşünülmekte ve umut edilmektedir.
 

Simidimiz ve Hürriyetimiz İçin Gazetecilikte Güvencesizleşme ve Mesleki Pratiklerin Dönüşümü isimli 256 sayfadan oluşan kitap ; Özge Cengiz tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 08.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Simidimiz ve Hürriyetimiz İçin Gazetecilikte Güvencesizleşme ve Mesleki Pratiklerin Dönüşümü pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.