Haçlı Seferlerinde Casusluk ve İstihbarat pdf indir

tarafından
34
Haçlı Seferlerinde Casusluk ve İstihbarat pdf indir

Haçlı seferleri, istihbarat ve casusluk konusunda da ilginç olaylarla karşımıza çıkmıştır. James Bond’un hayal ötesi metotları, Haçlı seferleri nin sonlarında kölelikten sultanlığa yükselen Sultan Baybars tarafından bizzat gerçekleştirilmiş, kılık değiştiren Sultan, Antakya’yı bir elçi sıfatıyla gözlemleyip, daha sonra da kolayca ele geçirmiştir. Tapınak şövalyeleri bedevîleri ve bazı Memlük emirlerini casus olarak kullanırken, karşı taraf
da limanlarında ağırladığı tâcirlerin verdikleri istihbârî bilgilerle buna cevap vermiştir. Kutsal savaş denilen Haçlı seferleri, ülke menfaatleri ve kişisel çıkarlar için başlatılan istihbarat savaşı ile de farklı bir yüzünü göstermiştir.Fahişelerle ajanların yollarının nasıl kesiştiğini, tüccarların menfaatlerinin kutsal gayelerin çok ötesinde olduğunu, şövalye tarikatlarının maaşlı olarak istihdam ettikleri Müslüman casusları bu kitabın satır aralarında bulacaksınız. James Bond’u dahi hayret içinde bırakacak kılık değişikliği içindeki birbirinden ilginç casusları, bu çalışmamızda keyif ve ibretle okuyacağınızı ümid ediyoruz.
 

Haçlı Seferlerinde Casusluk ve İstihbarat isimli 240 sayfadan oluşan kitap ; Nadir Karakuş tarafından yazılmış ve HİKMETEVİ YAYINLARI yayınevinin 27.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Haçlı Seferlerinde Casusluk ve İstihbarat pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.