Leona Caetani’nin İslam Tarihi Adlı Eserinde Hz. Peygamber Tasavvuru (Risalet Dönemine Kadar) pdf indir

tarafından
10
Leona Caetani’nin İslam Tarihi Adlı Eserinde Hz. Peygamber Tasavvuru (Risalet Dönemine Kadar) pdf indir

Avrupa’nın İslam ülkeleriyle siyasi, kültürel ve ticari ilişkilerini geliştirmesi sonucunda, Müslümanlık ve Hz. Peygamber (s.a.s.) hakkında yazı yazan ve İslami eserlerle ilgilenenlerin sayısı artmıştır. İslami ilimlere merak salan bazı gayrimüslümler arasında, dini ve siyasi görüşlerinden kısmen veya tamamen uzaklaşanlar olduğu gibi, açık delillere rağmen hadiseleri aslından uzaklaştıran, onları olduklarından başka türlü gösteren ve hakikatleri değiştirmekten çekinmeyenler de bulunmaktadır. Bu bağlamda, üzerinde çalıştığımız İtalyalı Müsteşrik Leona Caetani’nin de bu ikinci grupta yer aldığı söylenebilir. Bu çalışma ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda, Caetani’nin İslam’a, İslam tarihine, Hz. Peygamber’e ve ashabına dair söylediklerinde sınır tanımadığı görülmektedir. Herhangi bir dine mensup olan bir kişi, bilimsel bir çalışma yaparken objektif olmalı ve bilimsel yanıltma yöntemlerine başvurmamalıdır. Ancak Caetani’nin İslam Tarihi ile ilgili yazdığı eserde bu ilkeye uymadığı gözlemlenmektedir. Bu çalışma, Caetani’nin Hz. Peygamber ile ilgili düşüncelerini, olaylara yaklaşımını ve bu yaklaşımıyla neyi amaçladığını, İslam tarihi kaynakları ile karşılaştırarak değerlendirmeyi amaçlamaktadır.
 

Leona Caetani’nin İslam Tarihi Adlı Eserinde Hz. Peygamber Tasavvuru (Risalet Dönemine Kadar) isimli 232 sayfadan oluşan kitap ; Mehmet Emin Eser tarafından yazılmış ve KİTAP DÜNYASI yayınevinin 28.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Leona Caetani’nin İslam Tarihi Adlı Eserinde Hz. Peygamber Tasavvuru (Risalet Dönemine Kadar) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.