Arapça Grameri Referans Kitabı pdf indir

tarafından
41
Arapça Grameri Referans Kitabı pdf indir

Deneme Testleriyle Destekli Arapça Grameri Referans Kitabı adını taşıyan bu çalışmada, Arapçanın önemli gramer konularının mutlaka bilinmesi gereken boyuttaki incelikleri ele alınmıştır. Çalışma, Arapçayı hem bir müfredat çerçevesinde eğitim görmekte olanlar hem de kendi kendine çalışmakta olanların ihtiyaçları gözetilerek hazırlanmıştır.
 
Kitap; İlahiyat Fakülteleri, Edebiyat Fakültelerinin Arap Dili ve Edebiyatı Bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Arapça Öğretmenliği Bölümleri ile Arapça Mütercim-Tercümanlık Bölümlerinde okuyanların lisans, yüksek lisans ve doktora aşamalarında her zaman için faydalanacakları bir kılavuz olarak tasarlanmıştır. Kitapta konular anlatılırken sunulan Arapça cümlelerin Türkçesi verildiği gibi ayrıca toplamda 1300 civarında çoktan seçmeli test sorusu bulunmaktadır. Bu testlerdeki kelime varlığı, sözü edilen kesimlerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak orta ve ileri düzeyde tutulmuştur.
 
Çalışmanın her bölümünde, önce ele alınan gramer konularının önemli yönleri örneklerle anlatılmış, sonra konunun önemine göre ve çoktan seçmeli testlerin mantığına uygun şekilde hazırlanan her biri yirmişer ya da otuzar soruluk en az iki test konulmuş, bazen de üç-dört test ile konuların daha iyi pekiştirilmesi amaçlanmıştır. Böylece, çalışma esnasında daha çok örnek cümle aracılığıyla konunun çeşitli yönleri gösterilmeye çalışılmış, ayrıca çok sayıda cümleyle karşılaşan öğrencinin kelime hazinesinin de tekrarlamalar yoluyla zenginleşmesine katkıda bulunulması hedeflenmiştir.
 

Arapça Grameri Referans Kitabı isimli 400 sayfadan oluşan kitap ; Dr. Nurettin Ceviz tarafından yazılmış ve AKDEM YAYINLARI yayınevinin 30.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Arapça Grameri Referans Kitabı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.