Hatıralarım pdf indir

tarafından
28
Hatıralarım pdf indir

Her oğul babasına bir önsöz yazma şansına sahip değildir. Bu cümleleri kurarken hem duygulanıyor hem de gururlanıyorum. Babam Dr. Niyazi Selamet, benim yetiştiğim ortamdan çok farklı bir ortamda yetişmiş ve birçok engelle karşılaşmıştır. Biraz da alışılagelmedik tepkilerle tüm olumsuzlukların üstesinden gelmiş ve kendini baştan yaratmış bir insandır. Bu sosyal içerikli kitabındaki hatıralarının çoğunu kendisinden çocukluktan itibaren dinlemiştim, babam doğru düşündüğü ve ders verme niteliğinde olan hikayelerini defalarca anlatmayı seven birisidir.
Küçükken bu hikayeleri baştan dinlememek için babamı durdurup “bana bu anıyı daha evvel anlatmıştın” dediğim çok olmuştur. Şimdi anlıyorum ki bana anlattıkları tecrübeleri sayesinde ben başıma gelebilecek birçok olumsuzlukları bertaraf etmiş oldum. Büyükbabamın deyimiyle ışıksız bir tünel olan bu hayatta kafamı duvara babamdan daha az vurarak geçiyorum.
Bu kitap her yaşta birey için, özellikle de gençler için yazılmış bir eserdir. Dini yobazlığın çocukların gelişiminde nasıl etkili olacağı, yakın akrabaların bile kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği, dürüstlüğün ve verilen sözlerin her zaman tutulmadığı bir Türkiye babamın zamanından beri maalesef çok değişmedi. Bu kitapta olumsuz tecrübeler dışında olumlu birçok anekdot da bulunmaktadır. İyilik etmenin hiç ummadığın zamanda yararı olacağı, vefalı insanların seni hayatın boyunca mutlu edebileceği, azimle amaç peşinde koşmanın ve zafere ulaşmanın verdiği o olağanüstü zevk bunlardan sadece birkaç tanesi.
Son olarak günümüz Türkiye’sinin gelişmesi ve kimsenin babam     Dr. Niyazi Selamet’in yaşadığı olumsuz tecrübeleri yaşamamasını temenni ediyorum. Kitabındaki tüm olumlu tecrübelerin de paylaşarak çoğalmasını dilerim.
Babama sağlıklı ve uzun ömür diler, nice kitaplara yazar olmasını gönülden desteklerim.
Prof. Dr. Serdar SELAMET
İnşaat Mühendisliği Bölümü
Boğaziçi Üniversitesi
 

Hatıralarım isimli 232 sayfadan oluşan kitap ; Dr. Niyazi Selamet tarafından yazılmış ve CİNİUS YAYINLARI yayınevinin 09.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Hatıralarım pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.