Psikolojik Sağlamlık (Rezilyans) pdf indir

tarafından
73
Psikolojik Sağlamlık (Rezilyans) pdf indir

Hayatın fırtınaları karşısında bazı insanlar sapasağlam dururken bazıları neden savrulup gider? Psikolojik sağlamlık bu sorunun anahtarıdır. Psikolojik sağlamlık, sevdiğiniz birini kaybetmek, işten çıkarılmak, ciddi hastalıklar yaşamak ve hatta gündelik sıkıntılar gibi çeşitli zorlukların ve stres verici olayların ardından toparlanabilme becerisidir. Psikolojik sağlamlık, zorluklar karşısında insanların güçlü tepkiler verebilmesini sağlayan beden, zihin ve karakter gücüdür. Kısacası, psikolojik sağlamlık ruh sağlığının yapıtaşıdır. 
 
Dr. Schiraldi Psikolojik Sağlamlık kitabında, pozitif psikoloji, bilişsel davranışçı terapi, kabul ve kararlılık terapisi ve bilinçli farkındalık gibi kanıta dayalı yaklaşımlarla, zorlayıcı durumların ardından nasıl toparlanabileceğinizi açıklıyor. Ayrıca travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete, depresyon, öfke ve madde bağımlılıkları gibi stres kaynaklı sorunları önlemek ve iyileştirmek için etkili beceriler sunuyor. 
 
Psikolojik Sağlamlık, bu alanın açıkça en güvenilir, en ufuk açıcı kitabı. Dr. Schiraldi, psikolojik sağlamlık eğitiminde okuru üç önemli aşamadan geçiriyor: psikolojik sağlamlığın önemli sorunları hakkında temel bir anlayış kazanmak, okurun kendi psikolojik sağlamlık düzeyini belirlemesi ve sonra da psikolojik olarak sağlam bir zihin oluşturup devamlılığının sağlanması için okura çeşitli etkinliklerle rehberlik etmek.”
—Dr. Steve O. Steff, Crisis Care International başkanı ve CEO’su
 
“Dr. Schiraldi hayatın zorluklarına karşı ihtiyacımız olan esnekliği nasıl geliştireceğimizi öğretiyor.” 
—Dr. Greg Baer, Real Love and Post-Childhood Stress Disorder kitabının yazarı
 

Psikolojik Sağlamlık (Rezilyans) isimli 312 sayfadan oluşan kitap ; Glenn R. Schiraldi tarafından yazılmış ve NOVA KİTAP yayınevinin 21.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Psikolojik Sağlamlık (Rezilyans) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.