Çağdaş Tefsir Ekolleri pdf indir

tarafından
23
Çağdaş Tefsir Ekolleri pdf indir

Bu kitap, Kur’ân’ın anlaşılması ve yorumlanması bağlamında çağdaş dönemde ortaya çıkan farklı yaklaşım ve ekollerin kavramsal çerçevesi, tarihsel serencamı, ana karakteristik özellikleri, yorumlama yöntemlerini, temsilcilerini ve ekole yöneltilen eleştirileri açıklayıp izah etmeyi hedeflemektedir. Bununla birlikte ekollerin ana metinlerinden örnek metin sunularak teorinin yanında pratik/ameli yönü hakkında da fikir sahibi olunmasını hedeflemektedir. Kısacası bu kitap, çağdaş dönemde tefsir alanında ortaya çıkan söz konusu ekolleri derli toplu olarak tanıtarak bu alandaki eksiklikleri bir nebze olsun gidermeyi ve bu alanda araştırma yapacak ilim ehline yol göstermeyi amaçlamaktadır. 
Ayrıca kitabın çağdaş dönemdeki tefsir ekollerini kronolojik sıralamayı –mümkün olduğu kadar- esas alarak okura sunulacak olması konuyla ilgili çalışma yapacak araştırmacılara ciddi bir kolaylık sağlayacağı düşünülmekte ve modern tefsir ekolleriyle ilgili bütüncül bir bakış açısı kazandıracağı, bu ekoller arasındaki irtibatı kolaylıkla görmeyi sağlayacağı ümit edilmektedir.  Bu bağlamda kitapta yer verilen tefsir ekolleri kronolojik olarak şöyle tasnif edilmiştir: Modernist tefsir ekolü,  ictimâî tefsir ekolü, bilimsel tefsir ekolü, selefî tefsir ekolü, kronolojik tefsir ekolü, edebî tefsir ekolü, konulu tefsir ekolü, aksiyon ve dava tefsir ekolü, va’zî/hüdâî tefsir ekolü, tarihselci tefsir ekolü ve psikolojik tefsir ekolü.
 
 

Çağdaş Tefsir Ekolleri isimli 420 sayfadan oluşan kitap ; Aykut Kaya tarafından yazılmış ve İLAHİYAT KİTAP yayınevinin 06.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Çağdaş Tefsir Ekolleri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.