A’dan Z’ye Bitki – İlaç Etkileşimleri 1 pdf indir

tarafından
18
A’dan Z’ye Bitki – İlaç Etkileşimleri 1 pdf indir

Doğanın sunduğu zengin kaynaklar arasında yer alan tıbbi bitkiler, uzun yıllardır tedavi edici özellikleriyle geleneksel tıp uygulamalarında kullanılırlar. Geçmişte ‘kocakarı’ ilacı olarak anılsalar da 2000’li yılların başından itibaren ‘ilaç formundaki bitkisel ürünler’ adıyla daha da popüler hale geldiler. Bitkisel ilaçlar veya ürünler, pek çok kişi tarafından iyileşmek ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek amacıyla kullanılan, doğal ve güvenli alternatif kaynaklar olarak kabul edilmektedir. Ancak bu durum, bitkilerin doğal olmaları nedeniyle zararlı olmayacakları anlamına gelmemelidir.
Tedavileri için reçeteli ilaç kullanan kişilerin bir bölümünün ilaçları yanında bitkisel ürün kullandıkları da bilimsel kayıtlarda yer almaktadır. Günümüzdeki veriler, bitkisel ürünlerin ve konvansiyonel ilaçların birlikte kullanımının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini göstermektedir.
 
Maalesef ilaç ve bitkisel ürünlerin eş zamanlı kullanımları ile ilgili potansiyel riskler hastalar tarafından yeterince anlaşılmamış olduğu gibi bu konuda sağlık uzmanları arasında da sınırlı bir bilgi birikimi bulunduğu görülmektedir. Sadece bitkisel ürünler değil, aynı zamanda bazı gıdalar, baharatlar, gıda destekleri, nutrasötikler ve içecekler de ilaçlarla etkileşime girebildiğinden potansiyel etkileşimlerin sayısı sınırsızdır. Bitki-ilaç etkileşimleri ile ilgili mevcut bilgilerin yetersiz olması nedeniyle bu konuda daha fazla klinik araştırmaya ihtiyaç vardır.
 
Bu kitap, bitkilerin tedavi edici gücünü ve ilaçlar ile etkileşimlerinden kaynaklanan potansiyel risklerini ele almaktadır. Kitabımız bitkilerin tedavi edici potansiyelini anlamak ve güvenli bir şekilde kullanılmalarını sağlamak amacıyla bitki-ilaç etkileşimleri konusunda hekimlerin, eczacıların ve toplumun kullanabileceği bilimsel literatürlere dayalı bir rehber niteliğindedir. Bu özellikleri ile toplum sağlığına ciddi bir katkı sunmaktadır. 2 cilt olarak düzenlediğimiz bu rehberin 1’inci cildinde çok kullanılan tıbbi bitkilerden 29 tanesini bulabilirsiniz. Kitapta bitkilerin genel özellikleri, formülleriyle birlikte kimyasal içerikleri, taşıdıkları fitokimyasalların farmakolojik özellikleri ve potansiyel etkileşimleri detaylı bir şekilde incelenmiş; ilaçlarla etkileşim mekanizmaları ve etkileşim sonuçları tablolar halinde derlenmiştir.
 
Yararlı olması dileklerimizle…
 
 

A’dan Z’ye Bitki – İlaç Etkileşimleri 1 isimli 465 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve HAYY KİTAP yayınevinin 25.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

A’dan Z’ye Bitki – İlaç Etkileşimleri 1 pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.