Kadınlar İçin Hayat Kurtaran Yedi Günah pdf indir

tarafından
14
Kadınlar İçin Hayat Kurtaran Yedi Günah pdf indir

“Bu kitabı okurken özgürleşecek, harekete geçtiğindeyse hepimizi özgürleştireceksin.”

– GLORIA STEINEM, feminist aktivist yazar
 
 
 
Bu kitap kadınlara, dünyaya geldikleri andan itibaren öğretilen, kaçınılması gereken nitelikleri benimseyerek ataerkilliğe nasıl meydan okuyacaklarını ve onu nasıl yok edeceklerini gösteren son derece cesur bir eser.
 
Feminist aktivist yazar Mona Eltahawy, kadınların işlemesi gereken “yedi günah” olarak tanımladığı nitelikleri sayesinde erkek egemenliğini alt edebileceklerine inanıyor. Öfke, dikkat, küfür, hırs, güç, şiddet, şehvet. İşte, kadınların seslerini duyurmasını, hatta bir fırtına gibi patlamasını sağlayacak hayat kurtaran “günahlar”.
 
Eltahawy’nin eylem çağrısını aydınlatan şeyse Güney Afrika’dan Çin’e, Nijerya’dan Hindistan’a, Bosna’dan Mısır’a kadar dünya çapındaki aktivistlerin ve diğer kadınların, içlerindeki öfkeden yararlanarak ırk, sınıf, inanç ve cinsiyet sınırlarını aşan hikâyeleri…
Kendi tecrübelerinden yola çıkan yazar, kadınlara kendilerini içinde buldukları zehirli sistemde hayatta kalmayı öğretmek yerine onları bu sistemi parçalamaları için âdeta silahlandırıyor.
 
Kadınlar için Hayat Kurtaran Yedi Günah, ataerkilliğe karşı mücadelede tüm feministlere yönelik bir manifestodur.

 
 

Kadınlar İçin Hayat Kurtaran Yedi Günah isimli 286 sayfadan oluşan kitap ; Mona Eltahawy tarafından yazılmış ve EPSİLON YAYINEVİ yayınevinin 12.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kadınlar İçin Hayat Kurtaran Yedi Günah pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.