Şehir Turizmi Kapsamında Adıyaman pdf indir

tarafından
19
Şehir Turizmi Kapsamında Adıyaman pdf indir

Adıyaman’ın mevcut şehir turizmi potansiyelini belirlemek ve geliştirilmesine yönelik stratejileri belirlemek amaçlı olan bu araştırma doğrultusunda ulaşılan sonuçlar aşağıda belirtildiği gibidir.
Bu araştırmada 4 tema, 12 kod ve 4 alt kod oluştuğu sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmaya dahil olan katılımcılardan iki kişinin kadın geriye kalan 14 kişinin ise erkek olduğu görülmüştür. Katılımcılardan 4 kişinin turizm akademisyeni, 2 kişinin il kültür ve turizm müdürlüğünde yönetici, 2 kişinin müze müdürlüğünde yönetici, 2 kişinin seyahat acentelerinde yönetici, 2 kişinin otel yönetici- si ve 4 kişinin de farklı meslek gruplarından olduğu tespit edilmiştir. Katılımcıların eğitim durumlarına bakıldığında ise 4 kişinin lisans üstü, 7 kişinin lisans, 1 kişinin ön lisans, 4 kişinin de lise mezunu olduğu anlaşılmıştır. Katılımcıların, Adıyaman’ın hangi yönüyle ön planda olması gerektiğine dair görüşleri incelendiğinde; çoğunluğun kültür turizmi ile ön planda olması gerektiğini düşündüğü anlaşılmıştır. Bununla birlikte katılımcıların Adıyaman’ın inanç, gastronomi, eğlence, av ve spor turizmi ile ön planda olması gerektiğini ifade ettikleri anlaşılmıştır. Bunlara ek olarak Nemrut Dağı ile bilinen Adıyaman’ın Nemrut Dağı pazarlamasının daha aktif şekilde yapılması, bunun yanı sıra Perre Antik Kenti’nin pazarlanmasına da ağırlık verilmesi gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.
 

Şehir Turizmi Kapsamında Adıyaman isimli 182 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve PARADİGMA AKADEMİ YAYINLARI yayınevinin 25.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Şehir Turizmi Kapsamında Adıyaman pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.