Bağımlılıkta Sosyal Hizmet Uygulamaları pdf indir

tarafından
14
Bağımlılıkta Sosyal Hizmet Uygulamaları pdf indir

Bağımlılık, bireylerin hayatlarını derinden etkileyen karmaşık ve çok boyutlu bir sorundur. Alkol, madde, tütün bağımlılığı gibi bağımlılık türleri her dönem çalışılan bir konu olmuştur. Ancak son zamanlarda bu bağımlılık türlerine, dijitalleşmenin hızlı etkisiyle davranışsal bağımlılıklar da eklenmiştir. Bu kitap, bağımlılığın tanımından sosyal hizmetin bu alandaki kritik rolüne kadar her bir bağımlılık türünü içeren geniş bir perspektif sunmaktadır. 

12 yazarın bir araya gelerek bağımlılık olgusunu kendi teorik ve pratik alt yapısıyla değerlendirdiği bu eserde, her bir bağımlılık türü detaylı bir şekilde ele alınmış ve vaka örnekleriyle zenginleştirilmiştir. Vaka temelli yaklaşım, teorik bilgilerin pratiğe nasıl döküldüğünü göstererek, sosyal hizmet uygulamalarının gerçek hayatta nasıl bir etki yarattığını okuyucuya aktarmaktadır. 

Bu eserin, bağımlılık kavramının farklı türlerinin ele alınması, pek çok değişken ile değerlendirilmesi ve bağımlılığın ortaya çıkardığı sorunlara yönelik vaka temelli çözüm önerileri geliştirilmesi açısından, disiplinler arası tüm alanlara kaynak oluşturacağı düşünülmektedir. Aynı zamanda bu çalışma, bağımlılıkla mücadelede sosyal hizmetin önemini, bireylerin ve toplumun bağımlılıkla nasıl başa çıkabileceğini ve meslek elemanlarının bu sürece nasıl rehber olabileceklerini öğrenmek isteyen herkes için bir başvuru kitabıdır.
 

Bağımlılıkta Sosyal Hizmet Uygulamaları isimli 202 sayfadan oluşan kitap ; tarafından yazılmış ve NİKA YAYINEVİ yayınevinin 08.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Bağımlılıkta Sosyal Hizmet Uygulamaları pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.