İslam Hukuk Metodolojisinde Delillerin Çatışması ve Çözüm Yolları pdf indir

tarafından
40
İslam Hukuk Metodolojisinde Delillerin Çatışması ve Çözüm Yolları pdf indir

Bu kitapta, fıkıh usulü ilminde önemli bir yeri olan ve usul eserlerinde dağınık bir şekilde ele alınan “Delillerin Çatışması ve Çözüm Yolları” konusu belli bir sistematik, akademik bir üslup ve anlaşılır bir dil ile bir araya getirilmiştir. Sözü edilen konu sadece İslâm hukukçuları için değil, aynı zamanda hukuka ve İslâm hukukuna ilgi duyan herkes için büyük bir öneme sahiptir. Şer‘î hükümlerin delillerinden doğru bir şekilde çıkarılabilmesine, buna bağlı olarak dinî-hukukî hayatı düzenleyen kuralların doğru bir şekilde uygulanmasına, bireysel hakların ve toplumsal adaletin sağlanmasına, hukuka olan güvenin sürdürülmesine ve hukuk biliminin gelişimine olan katkısı göz önüne alındığında, bu konunun toplumun tüm bireylerini doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendirdiğini söylemek mümkündür.

Kitap; delil kavramının doğru anlaşılması, çatışma ile ilgili terimlerin ilişkisinin açıklığa kavuşturulması, çatışmanın giderilmesi için belirlenen yöntemlerinin sistematik bir biçimde sunulması ve bu yöntemlerin uygulanmasında öncelik sıralamasının belirlenmesi gibi temel konuları ele alarak bu alanda derinlemesine bir anlayış geliştirmek isteyen okurlar için önemli bir kaynak mahiyetindedir.
 
 

İslam Hukuk Metodolojisinde Delillerin Çatışması ve Çözüm Yolları isimli 346 sayfadan oluşan kitap ; Hasan Maçin tarafından yazılmış ve İLAHİYAT KİTAP yayınevinin 20.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İslam Hukuk Metodolojisinde Delillerin Çatışması ve Çözüm Yolları pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.