Evini Özleyen Anahtar Bir Filistin Hikayesi pdf indir

tarafından
25
Evini Özleyen Anahtar  Bir Filistin Hikayesi  pdf indir

Yazar Halil İbrahim İzgi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen 3 yaşındaki Reem ile “gözlerinin içini öperek” vedalaşan dedesi Halid Nebhan anısına çocuk kitabı yazdı.
 
Çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan bir dedenin torunuyla sımsıcak iletişimini konu alan “Evini Özleyen Anahtar” okurla buluştu. Kitap Adı: Evini özleyen anahtar bir Filistin hikayesi..
 
Halil İbrahim İzgi’nin kaleme aldığı kitap, Kübra Ceylan tarafından resimlendirildi. Kitabın yayıncılığı ve tasarımcılığını ise Atölye Balık üstlendi.
 
“Dünya Şehit Çocuklar Günü” olarak ilan edilmesi hedeflenen 23 Aralık’ta okurlarla buluşan kitap, Türkçe’nin yanı sıra Arapça ve İngilizce olarak da yayıma hazırlanıyor. Yazar, çizer ve tasarımcı tarafından telif gelirleri Filistin’e bağışlanacak kitapta, Raci ismindeki bir çocuğun yaz tatili için dedesinin lokantasında kasiyer olarak çalışması ve dedesinin yıllar boyunca sakladığı gizemli anahtarıyla tanışması anlatılıyor.
 
Kitapla ilgili görüşlerini dile getiren yazar Halil İbrahim İzgi, “23 Aralık Reem ve dedesi Halid’in doğum günü. Filistin’in çektiği acıların sembollerinden olan anahtarla çocuklarımıza Kudüs bilincini aktarmak istedik. Çekilen acıların geride kalması ve evinden ayrı düşen tüm anahtarların evleriyle buluşmasını diliyoruz.” dedi.
 
Halil İbrahim İzgi ve Kübra Ceylan daha önce Ötüken Çocuk tarafından yayınlanan “Görklü Kelimeler Ormanı” ismindeki bir kitabı birlikte yayıma hazırladı.
 

Evini Özleyen Anahtar Bir Filistin Hikayesi isimli 32 sayfadan oluşan kitap ; Halil İbrahim İzgi tarafından yazılmış ve BALIK KİTAP yayınevinin 26.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Evini Özleyen Anahtar Bir Filistin Hikayesi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.