Akılcı İlaç Kullanımı ve Hasta Odaklı Yaklaşım: Örnek Olgular pdf indir

tarafından
55
Akılcı İlaç Kullanımı ve Hasta Odaklı Yaklaşım: Örnek Olgular pdf indir

Toplum eczacıları, küresel sorumluluklarını yerine getirebilmek, çeşitli halk sağlığı hizmetlerini sağlamak ve hastalıkların yönetimine katkı sunabilmek için geleneksel ilaç dağıtım rollerinin ötesine geçmelidir.
Bu sorumlulukların etkili bir şekilde yerine getirilebilmesi için eczacıların yüksek derecede eğitime sahip ve farmasötik bakım konusunda yetkin olmaları sağlanmalıdır. Oysaki, eczacılık eğitimi sırasında edinilen teorik bilgiler ile eczacılık mesleğinin pratik uygulaması arasında bir boşluk mevcuttur. Bu eksiklik nedeniyle eczacılık eğitimi alan öğrenciler veya yeni mezun eczacılarda bilgilerine güvenememe sorunu ortaya çıkmaktadır.
Bu kitap da eczacılara, hastalarının tıbbi durumlarını anlayıp farmasötik bakım ihtiyaçlarını belirlemelerine yardımcı olacak bilgileri ve basit sağlık sorunlarını çözmek için sıklıkla eczaneye başvuran hastalara ilişkin eğitici senaryoları kapsamaktadır. Ayrıca doktorların hastalarına reçete edebileceği potansiyel tedavi seçenekleri, eczacıların önerebileceği ilaç dışı tedavi yaklaşımları ve hasta danışmanlığı sırasında vurgulanması gereken önemli hususlar hakkında genel bir bakış da sunmaktadır.
Hastane veya toplum eczanelerinden uyarlanmış 25 farklı olgu setinden oluşan bu kaynağın hem eczacılık öğrencileri hem de mesleğini icra eden eczacılar için değerli bir başucu kitabı olacağına inanıyorum.
 

Akılcı İlaç Kullanımı ve Hasta Odaklı Yaklaşım: Örnek Olgular isimli 156 sayfadan oluşan kitap ; Nilay Aksoy tarafından yazılmış ve ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI yayınevinin 09.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Akılcı İlaç Kullanımı ve Hasta Odaklı Yaklaşım: Örnek Olgular pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.