Bilişimciler İçin Yönetim Bilişim Sistemleri pdf indir

tarafından
13
Bilişimciler İçin Yönetim Bilişim Sistemleri pdf indir

“Yönetim Bilişim Sistemleri” işletmeler ve bilişim sistemleri konularını birlikte ele alan disiplinler arası bir alandır. Günümüzde Internet, yapay zekâ ve iletişim teknolojileri baş döndürücü bir hızla sürekli gelişme göstermektedir. Bu gelişmeler hem kişisel hayatımızda hem de iş hayatımızda pek çok değişim ve dönüşümlere neden olmaktadır. Bunun en büyük yansımalarından biri de işletmelere ve işletme yönetimine olan etkisidir. İşletmelerdeki bilişim sistemleri; tedarikten üretime, üretimden pazarlamaya kadar pek çok aşamada yöneticiler için stratejik bir rol oynamaktadır. 
Kitap yönetim bilişim sistemleri alanına bilişimciler perspektifinden bakmaktadır. Bu kitap yöneticiler, Yönetim Bilişim Sistemleri, bilgisayar ve bilişim alanında çalışanlar için bir yol haritası sunmaktadır. Kitap, ayrıca bu alanlarda önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrenciler içinde bilgi kaynağı içermektedir. Kitap altı bölümden oluşmaktadır. Konular daha çok bilişim teknolojilerini içermektedir.
1.Bölüm; Yönetim Bilişim sistemleri ve onun temel elemanları olan veri, enformasyon, bilgi, sanayii 4.0, büyük veri, ilişkisel ve ilişkisel olmayan veri tabanı, veri ambarı, veri pazarları, veri madenciliği, metin madenciliği, web madenciliği ve bulut bilişim konularını ele almaktadır.
2.Bölüm; bilişim sistemlerinde donanım, yazılım ve ağlar konusunu detaylı bir şekilde ele almaktadır.
3.Bölüm; bilişim sistemlerindeki grafik ve animasyon ile ilgili konuları detaylı bir şekilde ele almakta ve grafikle ilgili kullanılabilecek önemli bazı programları ve özellikle photoshop programını ele almaktadır. 
4.Bölüm; Bilişim sistemlerinde veritabanı konusunu detaylı bir şekilde ele almaktadır. Kitabın en kapsamlı bölümüdür. Veritabanı nedir, türleri nelerdir, temel veritabanı kavramları, veritabanı tasarımı ve normalizasyonu konularını kapsamaktadır. Örnek bir veri tabanı tasarımı ve bu örnek veri tabanı üzerinden SQL, PL-SQL ve T-SQL komutları örneklerini detaylı bir şekilde ele almaktadır. 
5.Bölüm; internet, HTML ve web sayfası hazırlama ve site yönetiminde kullanılan Dreamweaver programını örnekleri ile detaylı olarak ele almaktadır.
6.Bölüm; kitabın son bölümüdür. Bu bölüm bilişim sistemlerinde proje geliştirme, yazılım yaşam döngüsü ve aşamaları, yazılım geliştirme süreç modelleri ve proje yönetimi konularını ele almaktadır.
 

Bilişimciler İçin Yönetim Bilişim Sistemleri isimli 411 sayfadan oluşan kitap ; Zehra Alakoç Burma tarafından yazılmış ve GECE KİTAPLIĞI yayınevinin 06.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Bilişimciler İçin Yönetim Bilişim Sistemleri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.