Doğa pdf indir

tarafından
51
Doğa pdf indir

Ralph W. Emerson, 19. yüzyıl Amerikan edebiyatında yaşanan rönesansı başlatan kişidir. Amerikan sanat ve düşün dünyası için yeni milli bir kimlik yaratma çağrısı yapan Emerson “The American Scholar” (1837) başlıklı konuşmasında “Avrupa’nın saraylı ilham perilerini fazlasıyla dinledik” derken artık aydınlar başta olmak üzere Amerikalıların kendi ayakları üzerinde durarak yeni bir gelenek yaratmaları gerektiğini öğütlüyordu. Yeni dünyanın yeni insanlarına yakışan yeni deneyimlerin getirdiği konuların (formların değil) işlenmesini öneriyordu. İlk önemli eseri sayılan Doğa’yı (1836, 1849) da sonradan gelecek fikirlerin hattını gelenek ve ataların kabirleriyle başlatır bu yüzden.
Doğa, 19. yüzyıl Amerika’sının ilk yarısına damgasını vuran idealist aşkıncı akımın, deyim yerindeyse kutsal kitabıdır. Kısa ama birçok fikri birbiriyle bağlayan onlarca göndermenin olduğu yoğun bir metindir. Bu nedenle çalışma, Devrim Kılıçer ve Fahri Öz’ün Önsöz’ü ve açıklayıcı notlarıyla ayrıntılandırıldı.
Doğa, insan-doğa-tanrı arasındaki ilişkiye bakışınızı derinden etkileyecek.
 

Doğa isimli 86 sayfadan oluşan kitap ; Ralph Waldo Emerson tarafından yazılmış ve HERETİK YAYINCILIK yayınevinin 04.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Doğa pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.